Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 20:03
asus a620
Autor Wiadomość
blazej6 
Waypoint



Pomógł: 7 razy
Wiek: 46
Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 52
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2008-10-14, 16:36   asus a620

witam wszystkich!
jak w temacie- jest to pocket pc z windowsem mobile 2003, kiedyś siedziała w nim nawigacja Falk Navigator- niestety został po tym tylko folder z tą nazwą, udało mi się wgrać tom tom nawigator 7- wszystko ładnie ale brak urządzenia gps, moje pytanie jest następujące- czy ktoś z was spotkał się kiedyś z takim urządzeniem i udało mu sie coś na tym uruchomić? pozdrawiam Błażej
_________________
Akira MM 3518-A3
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-09-13, 09:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jakub100001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-08-14, 17:08   Problem z AutoMapą w nawigacji Asus A620

Witam,

Gdzieś w domu znalazłem tą nawigację.Pomyślałem, że zamontuję ją w skuterze.Dobra uruchamiam nawigację patrzę, a tam brak automapy.Odzyskuję backup .Klikam na ikonkę AutoMapa i jest napisane "sprawdzam dostępną pamięć" i po kilkunastu sekundach pojawia się taka informacja "Za mało pamięci do poprawnej pracy programu.Wymagane min 15MB.Próbowałem wgrać to na kartę pamięci wtedy informacja jest taka "Nie można odnaleźć plików programów".Bardzo proszę o szybką pomoc.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-08-14, 17:24   

jakub100001, instalowałeś tak jak opisane tutaj :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jakub100001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-08-14, 17:38   

Niestety nie mam kabla USB.Czy da się to zrobić bez kabla usb.Całą AutoMape mam na karcie pamięci.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-14, 17:44   

Wydaje mi się, że nie możesz uruchomić tej AutoMapy z karty(komunikat, że nie można znaleźć plików programu) ponieważ skrót(ikonka) do AM który masz odnosi się do AutoMapy, która była instalowana na urządzeniu. Włóż kartę w urządzenie, następnie wejdź w zawartość karty i w folder z AutoMapąi spróbuj ją uruchomić z pliku exe.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jakub100001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-08-14, 18:02   

Uruchamiając z karty wyskakuje taki błąd "Nieprawidłowa kopia programu"
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-14, 18:08   

Jaka to AutoMapa? Gotowiec? Jeśli tak to ściągnij instalkę, zainstaluj wybierając w czasie instalacji Windows Mobile bo chyba na takim systemie pracuje to urządzenie, następnie użyj patchera i AutoMapa powinna ruszyć.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jakub100001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-08-14, 18:15   

Napisałem, że nie mam do tego urządzenia kabla USB ponieważ się zgubił.Tak AutoMapa to gotowiec.Może znajdę jakiś terminal. AutoMapa jest oryginalna.Dostałem ją na karcie pamięci.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-14, 18:23   

Wiem, że napisałeś iż nie posiadasz kabla USB ale bez niego też da się zainstalować AM np. przez czytnik.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jakub100001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-08-14, 18:29   

Mam czytnik kart,ale skoro brakuje pamięci ram dla starej wersji to co będzie na nowej
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-14, 18:36   

Albo ja źle rozumuję albo coś niejasno opisałeś w pierwszym swoim poście. Wynika z niego, że AM była na urządzeniu a dopiero po pojawieniu się komunikatu o zbyt małej pamięci zacząłeś kombinować jak to napisałeś "Próbowałem wgrać to na kartę pamięci wtedy informacja jest taka "Nie można odnaleźć plików programów". Co próbowałeś wgrać na kartę pamięci? Jeśli wcześniej ta AutoMapa działała poprawnie to sprawdź co zajmuje pamięć. Być może jest uruchoiona w tle jakaś aplikacja która żre pamięć.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jakub100001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-08-14, 18:41   

Uruchamiając nawigacje w ogóle nie było wgranej AutoMapy.Przywróciłem backup programu z karty pamięci i wtedy pojawił się ten komunikat o zbyt małej pamięci.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-14, 18:46   

Po uruchomieniu tej AutoMapy bezpośrednio z karty już komunikatu o pamięci nie było tylko pojawił się inny o nieprawidłowej kopii programu więc chyba nic nie zaszkodzi jak weźmiesz na próbę jakąś kartę, zrobisz format, zainstalujesz nową AM, użyjesz patchera i sprawdzisz czy ruszy.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jakub100001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-08-14, 18:54   

Czy mogę zgrać AutoMapę na pulpit.Zrobić format karty i wgrać na nią Automapę i Potem spróbować uruchomić program bo nie mam żadnej innej karty CF.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-14, 18:59   

Na tej karcie masz tylko AutoMapę czy jeszcze coś? Piszą wcześniej, że przywracałeś backup z karty miałeś na myśli kopię AutoMapy?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12