Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAWIGACJA TEŚCIA CLARION MAP360
Autor Wiadomość
stanek6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-02, 15:11   NAWIGACJA TEŚCIA CLARION MAP360

WItam

Jak w temacie Nawigacja Clarion Map360 - teściu chciał nowej mapy a ja zrobiłem reset romu - dureń ze mnie
No i poszukiwanie romu do 360 - NIE MA NA NECIE - ale poszukałem i udało mi się "wrzucić" od Mediona - NAWET zaczęło działać i komunikacja z komputerem się zrobiła
LECZ chciałem spróbować wrzucić rom od innego producenta chyba Acira - i teraz wogóle nie mogę włązzyć nawigacji, nawet do biosu nie mogę się dostać i zmienić rom - zabiłem nawigację
Kilka pytań - może coś źle robię
Oczywiście ab wejśc do romu to wciśnięty przycisk resert i włączmy przesuwnym włącznikeim nawigacje
Wcześniej jak włączałem tak nawigacje to dioda robiła się na sekundę zielona a później pomarańczowa - TERAZ OD RAZU ZIELONA I NIC DALEJ

Czy rom mógł tak zblokować nawigację
A możę przez kabel usb coś spaliłem mechanicznie w nawigacji?

zrobiłem mały test :-) rozkręciłem nawigację i odłączyłem baterię, i jak zasilanie szło przez usb to musiałem machać wtyczką i czasami świeciła mi się pomarańczowa dioda - ale nie uruchamiał się bios

POMOCY :-)

Bo teściu zły
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2011-08-02, 15:40   

Zobacz w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28132
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
stanek6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-02, 17:59   

jestem_ktoś napisał/a:
Zobacz w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28132


Witam

Ja wcześniej mogłem wejść do biosu - teraz tylko jak podłączę usb to tylko zielona dioda się świeci i nic więcej nie mogę

a w tamtym temacie chyba co innego ??? chyba że się mylę :-)
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-08-05, 18:19   

A co dokladnie zrobiles,ze jest tak jak jest?
Tesc pewnie oberwie Ci jaj... ;-) i z torebki strzeli :-D
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
stanek6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-06, 08:43   

mirko1 napisał/a:
A co dokladnie zrobiles,ze jest tak jak jest?
Tesc pewnie oberwie Ci jaj... ;-) i z torebki strzeli :-D


1. chciałem uaktualnić nawigację i z trybu bios zrobiłem format rom
2. ale do biosu mogłem wejść, tylko że nie miałem pliów wince aby przywrócić rom
3. znalazłem na necie inne pliki rom i zaczełem je wgrywać
4. w końcu zadziałał rom od mediona, ale chciałem wypróbować inne
5. jak wgrałęm inny to już nawet do biosu nie mogę wejść

TYLKO że wcześniej jak podłączałem navi pod usb to zapalała się na zieolono a później na pomarańczowo dioda i mogłem wejść do biosu
TERAZ tylko od razu się świeci zielona i nioc więcej nie reaguje
rozkręciłem navi i odłączyłem baterię to dioda czasami się zapalała na pomarańczowo ale nie włączał się

Czy mogłem uszkodzić elektronikę???? bo chyba niewłaściwym roomem tego nie zrobiłem ?? mogło przez kilka krotne podłaczanie pod usb coś się uszkodzić ???
nawet jak podłączę pod ładowarkę samochodową to od razu zielona dioda i nic dalej

co ewentualnie sprawdzić, zmierzyć miernikiem ??

z góry dzięki za pomoc

[ Dodano: 2011-08-06, 09:49 ]
mirko1,
pewnie zabiłem navi na amen ??
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-08-06, 08:50   

Uszkodziles BootLoadera.Teraz tylko dobry serwis pomoze.Poczytaj posty kolegi DVD79.Moze on cos wymysli.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-08-09, 14:21   

Witam
Może taniej niż serwis, będzie kupić inny egzemplarz Clariona 360

http://allegro.pl/clarion...1758273519.html

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
stanek6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-09, 17:42   

Arturek napisał/a:
Witam
Może taniej niż serwis, będzie kupić inny egzemplarz Clariona 360

http://allegro.pl/clarion...1758273519.html

pozdrawiam
Arturek


Rozmawiałem z kolesiem - 200 zł chce :-)

A MOŻE KOTŚ ZNA SERWIS KTÓRY BY MI TO NAPRAWIŁ - czyli wgranie bootloadera i później rooma
ZAPŁACĘ :-)
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-08-09, 17:45   

A z DVD79 rozmawiales?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
stanek6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-09, 17:49   

mirko1 napisał/a:
A z DVD79 rozmawiales?


tak nawet przed chwilą na chomika konto - Pan się nie odzywa - wiem że mnie nie zna :-) Ale mógłby napisać że pomoże lub nie :-)

Naprawdę zapłacę za pomoc - wiecie jak to jest z Teściem :-) niby nie chce tej nawigacji ale pewnie myśli co innnego

Po prostu potrzebny mi bootloader i info jag go wgrać bo mam kolegę który siedzi "ostro" w komórkach i jakimś Jtagiem by wgrał ale potrzebuje info, a nie ma czasu aby poszukać na necie

POMOCY :-)
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-08-09, 17:51   

Moze jest na wakacjach.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
stanek6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-09, 17:57   

mirko1 napisał/a:
Moze jest na wakacjach.


widać na chomiku że był np. dziś po 12 - czyli czyta :-)

zobaczymy zalicytwoałem ta nawigację narazie dałem 50 zł :-) zobaczymy za ile pójdzie

niby też jest

http://allegro.pl/gps-ser...1754478984.html

napisałem sms-a ile kosztuje ożywienie takiej nawigacji ale cisza w eterze może napiszę maila lub zadzwonię
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9