Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Inne programy nawigacyjne do Nokii 500
Autor Wiadomość
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 134
Skąd: Lodz
Wysłany: 2010-08-25, 21:56   Nokia 500 - nawigacje dzialajace w Shell

Witam, mam odblokowana Nokie i testuje nawigacje funkcjonujace w Shell (z funkcjami bluetooth). Dziala mi oczywiscie AM 6.1 i TomTom 7.9.1, chociaz ten ostatni po uzyiu przyciskow Nokii nie zamyka sie prawidlowo. Nie moge natomiast uruchomic iGO8.3.4 ani tez Primo czy Primo 1.1. Moze ktos wie ktora wersja Primo chodzi pod Shell. Ewentualnie jakie zmiany wprowadzic i gdzie aby nawigacje te wspoldzialaly w Shell, w Nokii odblokowanej lub nie. Na stronie Nokii 500 Wiki sugeruja ze powinny dzialac. Ja mam niestety problemy. Dzieki za pomoc, pio
 
 
Zlotty
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-01-03, 12:58   nokia500+Garmin

Jest jakaś możliwość zainstalowania garmina na tej nawigacji? jak tak to jak i jaką wersję sobie załatwic?Z góry dzięki
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-01-03, 13:35   

Zlotty TEN teoretycznie powinien zadziałać musisz sprawdzić :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Zlotty
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-01-03, 13:42   

No dobraale który bo pobrałem ten drugi, bo potrzebuje tylko polski, i jak ją zainstalowałem to pisze ze prosze wlozyc karte do nawigacji
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-01-03, 13:47   

Odblokowany masz sprzęt :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Zlotty
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-01-03, 13:55   

EEEE nie:<, czytałem o tym ale nigdzie nie pisze jak odblokować moją nokie, poza tym boję się że coś zepsuje, już o gwarancji nei wspominając
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-01-03, 14:06   

Zlotty napisał/a:
ale nigdzie nie pisze jak odblokować moją nokie,

http://www.my-navia.pl/vi...okia500&start=0
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Zlotty
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-01-03, 14:19   

Dla pewnosci na czysta karte pamięci którą kupiłem w sklepie sobie, a nie była z nawigacją mam wykonać coś takiego
wgrywasz to
http://upload.dvhk.pl/content.php?id=121789
na kartę SD
kartę wkładasz do navi
trzymając przycisk u góry on/off przesuwasz suwak 0/1 na 1
na ekranie pojawia się napis
klikasz na niego
uruchamia się menu
klikasz na SD/MMC
czekasz aż system się zaktualizuje i już startuje z CE
to wszystko

Potem Garmina wrzucic na pustą kartę pamięci i tyle?

[ Dodano: 2011-01-05, 17:18 ]
Link jest zepsuty jakby ktos mial to byloby super, zrobie i jak cos to dopiero bede pisal, najwyzej potem zostane zabity, przez właściciela dodam ze teraz mam oryginalna automape
 
 
Zlotty
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-01-06, 19:52   Dyskusja o opiniach nt: Software na N500

Zacznę może od iGO którego instalacja przeszła w sposób niezwykle prosty(szczególnie zważając na inne nieudane próby). Na samy początku pobrałem wersje tzw gotowca z jednego z forumowych chomików(tak wydałem 2.44:<, ale przy np 500 zl to jest nieźle), oczywiście jak na gotowca przystało, nie wszystko było gotowe, bowiem w chyba każdej z map na nieodblokowaną nokie główny folder na karcie pamięci musi nosić nazwę MobileNavigator, jak również plik z którego ruszamy czyli plik exe.(MobileNavigator.exe), gdy już myślałem, że to koniec, to nie przypomniałem sobie o jednym z forumowych postów, gdzie pisało, że należy dopisać coś do pliku sys.txt, nie poddawając(się bo przed podmianą dalej nic z tego nie było) dopisałem raptem 3 krótkie linijki kodu i...dalej nic, ale przypomniałem sobie, że we wcześniejszej wersji, był trochę dłuższy plik sys.txt, tak więc pobrałem kolejną,(czyt starszego gotowca)i podmieniłem owy plik, no i proszę dzała, aż się uszy trzęsą. Na początku nie działały głosy ponieważ z bodaj 7 możliwych działają tylko 3. Więc wybór padł na Tomasza(nie miał flagi polski, ale znaczek tyskiego).Gdy już to zrobiłem, wszystko działało jak należy, w sytuacjach podbramkowych należy ustawić autowykrywanie portów w ustawieniach navi. Samo oprogramowanie jak i mapy sprawują się świetnie, dokładne adresy(numery domów, nawet małych miasteczek) fajne intuicyjne menu, szczególnie w trybie prostym, tryb dzień i noc sprawuje się bardzo dobrze, przy zawracaniu(zjeżdżaniu z trasy) potrafi złapać "slow motion", ale nie jest to na tyle poważne, żeby przez to płakać. Bluetootha i TMC nie odpaliłem, ale główne funkcje działają, bardzo miła mapa i to właśnie ją wybieram na swojego przewodnika)
Navigon z instalacją, żadnych problemów. Pobrałem gotowca skopiowałem i tyle byłe mojego udziału(no chyba, że zmiana nazw folderu i pliku*.exe to aż tyle roboty), niesty na samej nawigacji zawiodłem się okrutnie, mapy zainstalowane były z podobnego okresu czasu, jednak nie było numerów domu co wg mnie ją dokładnie dyskwalifikuje.Samo menu wyjątkowe proste, to dobrze, ale nie wtedy gdy tracimy przy tym połowę opcji. O navigonie nie będę pisał wiele, bo chwile po zainstalowaniu i pierwszych próbach wykasowałem, ale w razie jakichkolwiek pytań proszę pisać w temacie.
Ostatnio zmieniony przez Zlotty 2011-01-06, 22:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pureaudio 
Waypoint


Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 19
Wysłany: 2011-05-30, 10:34   Inne programy nawigacyjne do Nokii 500

Witam.
Mam pytanie czy żeby wgrać inne mapy do Noki a najlepiej kilka musze koniecznie odblokowac urządzenie czy jest może jakas nakładka którą wgrywa sie na karte? Pytam bo przy odblokowanyej Nokii mam problem z głosem a właściwie z jego brakiem :/ Jesli ktoś ma taki pulpicik albo wie gdzie jak go zdobyc bardzo prosze o info. Z góry dziekuje.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-29, 00:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-05-30, 12:28   

Przejrzyj tego chomika:

http://chomikuj.pl/janusz...29,96015241.txt
_________________

 
 
pureaudio 
Waypoint


Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 19
Wysłany: 2011-05-30, 12:38   

Tą nakładke Mio już testowałem ale żeby zadzialała trzeba odblokować navi a ja tego wolałbym uniknąć poza tym brak w niej odnośników do AM a w zabawie w skrypcie jestem zielony...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-30, 14:38   

Zainstqluj AM z dodatkiem nokii
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2011-05-30, 23:21   Re: Inne mapy do Nokii 500

pureaudio napisał/a:
...czy żeby wgrać inne mapy do Noki a najlepiej kilka musze koniecznie odblokowac urządzenie
Jeśli kilka i chcesz ich używać naprzemiennie - to tak. Musisz odblokować urządzenie i skorzystać z nakładki Mio.
pureaudio napisał/a:
... czy jest może jakas nakładka którą wgrywa sie na karte?
Wątpię. Jedyne co możesz zrobić, to nagrać na kartę kilka map - np. AM, iGO, Navigon - i uaktywniać tylko jedną z nich, poprzez odpowiednią zmianę nazwy pliku exe. w folderze MobileNavigator.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10