Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Emulator WinCE 5 i 6 pod Windowsa XP/Visaa/7
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-05-29, 12:06   

TheCrimsonKing, pod tym linkiem masz emulator, u mnie działa na Win7 32 bit procek 64 bit, spróbuj czy ruszy na Win7 64 bit.
http://www.fileserve.com/file/8qfKdAc
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
TheCrimsonKing 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 23
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-05-29, 12:08   

Szukalem na forum ale linki do tego co znalazlem nie dzialaja. @Dzakus Bardzo chetnie sprobuje twojego emulatora jak mozesz wrzucic.

@4U2 Sciagnalem twoj emulaator po zainstalowaniu i uruchomieniu pojawia sie okno dialogowe z lista komend dla wiersza polecen po wcisnieciu "OK" okno sie zamyka i program sie wylacza. Probowalem wlaczyc program przez wiersz polecen deviceemulator.exe <sciezkaDostepuDoPlikuStartowegoProgramuPodWinCE> wyswietla komunikat ze nie nie rozpoznal komendy. Moze cos zle robie. Czy ten program da sie jakos wlaczyc z GUI?
_________________
iGO 2.0 Android
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-05-29, 12:23   

TheCrimsonKing, do tego co Ci podałem link to ściągasz i po rozpakowaniu dwuklik na pliku Windows CE5.0-widescreen.cmd, albo na Windows CE5.0-QVGA.cmd, pierwszy to 480x272, drugi to 320x240.

Jest jeszcze plik PPC WM6 QVGA.cmd, który uruchamia emulator dla PDA z WinMobile.

Po dwukliku na w/w pliku wyświetli się okienko wiersza poleceń i za moment właściwe okno i dosłownie za moment komunikat Device emulator gdzie klikasz na OK.

To co chcesz uruchamiać kopiujesz do folderu Storage Card i to wszystko.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
TheCrimsonKing 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 23
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-05-29, 13:01   

@renron emulator dziala pod win 7 x64.
Odpalilem narazie total commandera i dziala jak nalezy.
iGO Primo odpala sie ale po wyborze jezyka interface sie wysypuje do Windowsa CE. Ale to raczej nie kwestia dzialania emulatora pod systemem x64. To raczej kwestia konfiguracji iGO lub braku odbiornika GPS u mnie na PC lub wielu innych czynnikow. Pokombinuje jeszcze.

Dzieki Wielkie.
_________________
iGO 2.0 Android
 
 
paparobert
Waypoint


Dołączył: 13 Lut 2009
Posty: 25
Wysłany: 2011-06-26, 10:50   

I co @TheCrimsonKing doszedłeś już czemu wywala z igo primo?
 
 
greengreen
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2011
Posty: 62
Wysłany: 2011-07-02, 20:34   problem z uruchomieniem emulatora dla IGO

Sciagnalem emulator, uruchamiam dostaje taki obraz



wciskam OK i juz nic mi sie nie pojawia, co mam zrobic aby uruchomic igo primo 1,2 na swoim komputerze? bo na navi to ona tak ją obrabia jak krew z nosa.
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-07-02, 21:19   

greengreen napisał/a:
wciskam OK i juz nic mi sie nie pojawia,

Przypuszczam ,że klikasz ikonkę DeviceEmulator ;-)
Kliknij tam gdzie jest CE6_ i rozdziałka jaką chcesz i po sprawie.

Myśle ,że warto o tym pisać w temacie
http://www.my-navia.pl/vi...a1986048#297562
;-)
 
 
greengreen
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2011
Posty: 62
Wysłany: 2011-07-02, 21:30   

ah faktycznie zalapalo, a jestes jeszcze w stanie mi powiedziec jak mam dojsc po sciezce w tym emulatorze do pliku z calym programem? Pa ruski tam.
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-07-02, 21:35   

greengreen napisał/a:
jak mam dojsc po sciezce

Klikasz CE6 i rozdziałka /Moje ustrojstwo/Storage Card/Primo czy jak tam sobie nazwałeś i jazda.
Oczywiście program wrzucasz do folderu SDflash.


p.s.
Pamiętaj nie klikasz w CE6 w folderze SDflash tylko w głównym emulatora.
Jeszcze w emulatorze w górnej zakładce plik jest konfiguracja /ekran /coś tam 2x możesz powiększyć ekran nawigacyjny. Sorrki ,ale z tym językiem u mnie słabo :lol:
 
 
greengreen
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2011
Posty: 62
Wysłany: 2011-07-02, 21:58   

Dzieki za rady :) jakis kibel z tego emulatora, wywala mnie po tym jak wybiore jezyk, wczesniej map nie wykrywalo, a to nie moge widziec calego obrazu..
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-07-02, 22:08   

greengreen napisał/a:
Dzieki za rady :) jakis kibel z tego emulatora

Jeżeli pobrałeś z mojego chomika to gwarantuję ,że działa super oczywiście jeżeli masz szybki komputer. U mnie i5 4Gb ramu. Wrzucam jeszcze na chomika folder sdflash bo wtedy go okroiłem ,żeby szybko poszło. Czasami jest tak ,że podczas pirewszego uruchomienia coś wywali ,ale potem działa bez problemowo wiem bo korzystam cały czas. Ten sdflash który jest już u mnie na chomiku jest potrzebny i trzeba go podmienić .
Oczywiście primo zachowuje się tak samo jak w navi .Jak masz skopany data.zip czy zły sys.txt wtedy zonk .
Mój chomik http://chomikuj.pl/wiman/Emule
hasło: sos
Trzeba trochę cierpliwości jak załapie to na stałe :lol: Ja nie wyobrażam sobie bez niego .Wszystko co robie odnośnie navi to właśnie na tym emulatorze.
Ostatnio zmieniony przez wiman 2011-07-02, 22:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
greengreen
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2011
Posty: 62
Wysłany: 2011-07-02, 22:11   

wiman, Na navi dziala OK. Mam Goclever 5066 i bez skorki czy ze skorka Dimka dziala okropnie wolno, katalogi są okrojone z niepotrzebnych dodatkow a dalej jest masakra, w ogole moze na to masz jakas rade? Jakis plik systemowy wyczyscic z niepotrzebnych wierszy czy cos. Wtedy nie musialbym meczyc emulatora dla plynnego poruszania sie po primo.

Btw. haslo niewlasciwe do chomika.
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-07-02, 22:24   

greengreen napisał/a:
Btw. haslo niewlasciwe do chomika.

sorki , hałso :indiman
Uważam ,że na tej navi primo powinno działać ok . Zrób tak zainstaluj najnowszą wersję z
http://www.4allmobile.eu/...p?f=107&t=36539
Nie instaluj Agatki tylko zwykłe głosy np Marek czy Anna. Bez skina ,bez speedcam bez poi tylko jedna mapa we folderze map.
sys.txt tylko
Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=1

Zobacz jak będzie . Potem dokładaj.
Wydaje się ,że moja navi jest trochę słabsza a wszystko śmiga jak ta lala.
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-07-02, 22:30   

jacekp1313, Sorrki zagalopowałem się.greengreendalsze pytania i odpowiedzi w odpowiednich tematach.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-07-03, 18:39   

Grzebałem wczoraj w archiwum na DVD i znalazłem jakiś emulator (nie mam pojęcia, skąd). Emuluje WinCE6 - i na nim działa Primo (co prawda koszmarnie wolno)
http://chomikuj.pl/jajace...r,752107395.rar
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9