Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:39
jaki port jaka szybkość??
Autor Wiadomość
lukaszSP
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 48
Wysłany: 2008-11-15, 12:27   jaki port jaka szybkość??

witajcie .jaki wybrac port i jaka szybkość dla golclevera 4330a w automapie??
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-11-15, 13:21   

lukaszSP napisał/a:
jaki wybrac port i jaka szybkość dla golclevera 4330a w automapie??

Taki sam jaki masz ustawiony w fabrycznym programie nawigacyjnym lub taki jaki poda automapa w opcjach autowyszukiwania.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
lukaszSP
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 48
Wysłany: 2008-11-15, 15:37   

H9ukkle napisał/a:
lukaszSP napisał/a:
jaki wybrac port i jaka szybkość dla golclevera 4330a w automapie??

Taki sam jaki masz ustawiony w fabrycznym programie nawigacyjnym lub taki jaki poda automapa w opcjach autowyszukiwania.


a mozna troche jasniej??vbardzo był bym wdzięczny.strasznie dlugo szuka mi satelitów. mam na com1 i 9600
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2008-11-15, 15:53   

cyt:
Pytanie: "Jakie są parametry odbiornika GPS w urządzeniach GoClever?"
Odpowiedź: "urządzenia działają na porcie COM1 z prędkoscią 9600. Wyjątek stanowią urządzenia GoClever 3520 oraz 3560, które działają z prędkością 38400"
źródło: http://www.goclever.pl/index.php?m=support
Przypuszczam, że w instrukcji obsługi znajdziesz to samo.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-11-15, 16:04   

Cytat:
a mozna troche jasniej??

  1. "Fabryczny program nawigacyjny" to ten który masz zainstalowany na urządzeniu po wyjęciu z pudełka. Fabrycznie jest już tak ustawiony aby działał. Odbiornik GPS łączy się z programami zwykle poprzez jeden i ten sam port com. Wystarczy zatem odczytać te ustawienia i zastosować w każdym innym programie.
  2. Automapa w ustawieniach GPS ma funkcję autowyszukiwania. Po jej uruchomieniu program sprawdza dostępne porty com i wskazuje na którym wykrywa poprawny sygnał. Klikając OK zatwierdzamy wybór.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
#PG
Waypoint


Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 22
Wysłany: 2011-04-22, 23:37   

lukaszSP napisał/a:
H9ukkle napisał/a:
lukaszSP napisał/a:
jaki wybrac port i jaka szybkość dla golclevera 4330a w automapie??

Taki sam jaki masz ustawiony w fabrycznym programie nawigacyjnym lub taki jaki poda automapa w opcjach autowyszukiwania.


a mozna troche jasniej??vbardzo był bym wdzięczny.strasznie dlugo szuka mi satelitów. mam na com1 i 9600


tez mam COM1 i 9600. Trwa trochę za długo, a myślałem, że Lark 35.0 długo wykrywa....

Czy na innych mapach moze byc lepiej, znaczy sie np. iGO? Czy to bez roznicy?

A moze mozna jakos poprawic wyszukiwanie satelit, np. dolutowanie dodatkowej anteny? hmm?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-23, 00:10   

1. usuń piliki gpsxxxxx co są na rf i odpal navi na dworze
2. 4330 ma złącze na zewnętrzna antenę.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10