Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-25, 12:40
mPanel
Autor Wiadomość
sandra 
Navi Expert



Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 461
Skąd: GORY
Wysłany: 2011-02-16, 18:52   Re: Mpanel

mare-g napisał/a:
Witam panel wygląda świetnie mam tylko pytanie czy odpali na MIO MOOV 310 z ekranem 4:3 ?? pozdrawiam!!


mi odpalil na mio 360 .
_________________
MIO SPIRIT 7500
 
 
mare-g
azymut


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2011-02-16, 19:51   M panel

No to myślę że na moov 310 ruszy bez problemu czekam tylko na paczkę i przerabiam nawigację :) Pozdrawiam!!
_________________
MIO MOOV 310 :)
 
 
gk01
Waypoint


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 24
Wysłany: 2011-02-17, 13:52   

andsam napisał/a:
Wybieram 4 ikony. Wtedy jestem "skazany" na 4 nawigacje bo nie ma wyboru spośród większej ilości?

To prawda, ta poprawka zadowoli osoby chcące usunąć ikony nieużywanych nawigacji z pulpitu. Jednocześnie skrypty zostały zmodyfikowane tak, aby dodanie nowych programów nawigacyjnych było łatwe.

W najbliższym czasie planuję dodać nowe nawigacje do wyboru. Praktycznie gotowe są już:

- iGO Amigo (\Storage Card\Amigo\Amigo.exe)
- iGO Primo (\Storage Card\Primo\Primo.exe)

Po wykonaniu kwerendy forum wyszło, że podane w nawiasach ścieżki są najczęściej używane. Planuję więc je zdefiniować jako domyślne. Nie ukrywam, że liczę tutaj na pomoc doświadczonych użytkowników różnych programów.

W kolejnych krokach dodam Navigona, MapeMap (tutaj też "zapytam forum" o domyślne ścieżki, no chyba, że coś podpowiecie ;-) ) MapaMap - tylko która jest najpopularniejsza na Mio Moov 500, bo z tego co wiem to też jest ich kilka. Być może też AutoMapę z obsługą BT.

Kolejnym krokiem było by dodanie do Konfiguratora możliwości zdefiniowania ścieżki do pliku uruchamiającego daną nawigację. Przykładowo: jeżeli ktoś zainstalował sobie AutoMapę w folderze innym niż domyślny ("\Storage Card\AutoMapa EU"), np: "\Storage Card\AM6", to będzie mógł wskazać za pomocą Konfiguratora, że AutoMapa ma się uruchamiać z tego folderu. Pozdrawiam.

-- gk01 --
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2011-02-17, 13:56   

gk01 napisał/a:
MapaMap - tylko która jest najpopularniejsza na Mio Moov 500
Wersja MMSD instaluje sie na karcie pamięci - ścieżka
\Storage Card\mobilenavigator\mobilenavigator.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-02-17, 14:07   

gk01 napisał/a:
MapaMap - tylko która jest najpopularniejsza na Mio Moov 500

Takiej nie ma konkretnie pod to urządzenie chyba że wersja SD (przeznaczona na kartę. Działa na wszystkich urządzeniach) :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=265421#265421
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
sandra 
Navi Expert



Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 461
Skąd: GORY
Wysłany: 2011-02-17, 14:36   

Cytat:
Być może też AutoMapę z obsługą BT.
tym jestem bardzo zainteresowana :-)
_________________
MIO SPIRIT 7500
 
 
mare-g
azymut


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2011-02-19, 14:47   M panel

Witam potwierdzam że panel działa na MIO MOOV 310 ale mam jeden problem gdy uruchomię MIO MAP które było w urządzeniu oryginalnie i wejdę w adres i chce wybrać jedną z opcji wywala mi błąd apllication mio.exe has performed an illegal operation Exeption 0x80000002 Adress 0041174 przed zainstalowaniem panelu Mio działało przywracałem już ustawienia fabryczne i nic proszę o pomoć jeśli macie jakieś pomysły
_________________
MIO MOOV 310 :)
 
 
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2011-02-20, 13:09   

Jeśli chodzi o primo i Amigo to raczej z małych literek. Choć ja mam np. Primo gdzie startuje z iGO.exe :)
 
 
zimny
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Paź 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-02-21, 22:04   

andsam napisał/a:
Jeśli chodzi o primo i Amigo to raczej z małych literek. Choć ja mam np. Primo gdzie startuje z iGO.exe :)


Dokładnie Primo startuje tak jak jest nie ma co zmieniać chyba że ikonkę. ścieżka jest OK bo igo 8.
 
 
slaweek
Waypoint


Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 15
Wysłany: 2011-03-25, 09:44   

Koledzy czy posiada ktoś ten pulpit przerowbiony np. pod lark 50.1 (zieniam we wpisach ini ale jakos ciagle mi sie restartuje)
 
 
gregorr0
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-04-06, 07:10   mPanel na Mio Navman 575

Witam szanownych kolegów. Zwracam się z prośbą o pomoc. Posiadam mnavi jak w temacie Mio Navman 575 i wykonując wszystko zgodnie z instrukcją nie udało mi się tego panelu uruchomić.
Może ktoś wie w czym jest problem. Dodam że ten sam katalog wgrany do Mio Moov 330 odpalił od pierwszego razu.
A może da się zmusić go do uruchomiania się z karty?
W razie pytań proszę pisać będę zagladał i odpowiadał, może da się coś z tym zrobić?
 
 
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2011-04-06, 12:31   

Może dlatego ci nie działa że to panel do mio????
 
 
gregorr0
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-04-06, 20:13   

Nawigacja jest produkcji MIO jedynie z tego co doczytałem na forum to mapy są Navman.
Czy w takim razie jest jakiś sposób żeby zmusić to do współpracy w dowolny sposób czy to uruchamiane z Flash Disk czy też z karty pamięci.
 
 
mikas
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 10
Wysłany: 2011-04-10, 12:02   

Czy wgrywając ten mpanel tracę gwarancje, czy jednak mogę jakoś potem przywrócić urządzenie do stanu fabrycznego?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2011-04-10, 12:06   

mikas napisał/a:
tracę gwarancje
Zależy, jak serwis traktuje zwrot "ingerencja w oprogramowanie". I zależy od sposobu instalacji
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10