Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-05-12, 14:26
Prędkościomierze-jakie znamy
Autor Wiadomość
Pepo 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 30
Skąd: gm.Gniewino
Wysłany: 2011-01-22, 09:25   Prędkościomierze-jakie znamy

Witam posiadam nawigację Lark 35,3 która niestety ma błąd kalibracji i nie działa poprawnie.
Próbowałem już sposobów opisanych na forum ale nic nie pomagało .
Nie zależy mi tak bardzo na jej naprawieniu gdyż mam i korzystam już z innej nawigacji,za to chciał bym jej używać jako licznik .
Największym marzeniem było by GPS SPEEDO z tematu "Bajęrancki prędkościomierz"
Program po wgraniu bibliotek włącza się ale nie mam jak ustawić comu itp gdyż nie mogę kliknąć na seting przez złą kalibrację.
Wgrałem także wolfNCU Tu wszystko ok gdyż seting robimy przez edytowanie pliku config co mogę zrobić na własnym pc,ale bardzo podoba mi się opcja z speedo odnośnie wyświetlania lustrzanego dla odbici na szybie.
Przerobiłem całego skina wolfncu na lewą stronę ale to tylko zegar gdyż prędkość cyfrowo wyświetla i tak jest normalnie ,gdyż za cyfrowe skin za to nie odpowieada.
Do szczęścia brakuje mi w zasadzie speedo który ma pasek przyborów u góry a nie na dole :mrgreen:
Może ktoś z forumowiczów miał by jakiś pomysł jak to rozwiązać,albo doradzić jakieś inne liczniki.
Pozdrawiam Pepo

[ Dodano: 2011-01-22, 13:04 ]
Edit,
Usiłuję obrócić ekran ,ale za chiny żaden program nie daje rady :-/
-Wypasiony prędkościomierz szkoda że nie na ce :-(
Wygląda jak by znajdował moment zmiany biegów :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=Nhwv2BFUnB0
 
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-01-22, 15:08   

Pepo napisał/a:
Przerobiłem całego skina wolfncu na lewą stronę ale to tylko zegar gdyż prędkość cyfrowo wyświetla i tak jest normalnie ,gdyż za cyfrowe skin za to nie odpowieada.

Nie znam programu i nie wiem czy jest to możliwe: jeżeli Wolf może korzystać z zewnętrznej czcionki to można przerobić sobie czcionkę na lustrzaną.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
Pepo 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 30
Skąd: gm.Gniewino
Wysłany: 2011-01-23, 11:39   

Na razie poradziłem sobie przerabiając skina wolfa na mój własny gdzie wyświetla mi zamiast wskazówek swoje cyfry odwrócone lustrzanie, miejsce gdzie program wyświetlał swoje cyfry zakleiłem taśmą na wyświetlaczu.
wyszło średnio cyfry są mniejsze gdyż mają 1/3 tego co w speedo ale też są czytelne.No i w skinie były skoki co 3 km czyli -0-3-6-9-12 tak więc jadąc 10km/h pokaże albo 9 albo12
Ale ogólnie fajnie przejchałem się nawet swoim autem żeby spisać prędkości zmiany biegów i zrobiłem coś na styl obrotomierza.symboli na jakim biegu powinienem być,i aktywności turbiny :lol: wszystko nawet jakoś działa w czasie jazdy ,fajnie.
_________________
Gitara i wszystkie chwyty dozwolone #--<(
 
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-01-23, 13:23   

Pepo napisał/a:
Na razie poradziłem sobie przerabiając skina wolfa


Myślę że to bardzo dobry pomysł, tylko stworzyć taką "lewą" skórkę od podstaw.
Zwróć uwagę że w nowych skinach Wolfa, już nie stosuje się wpisywania wartości liczbowych za pomocą czcionki tylko osadza się tę wartość na grafice szybkościomierza (GAUGE).
Nie powinno być więc problemu z odwróceniem takiego tekstu na pr. graficznym.
Co do Wolfa to ma możliwość korzystania z innej (wstawionej) czcionki.

Mam na myśli coś takiego..



.......dodane
Nieeee, wystarczy przecież tylko odwrócić grafikę GAUGE w całości poziomo i po kłopocie.
Możesz to zrobić z każdą skórką WolfaNCU i po problemie.
Temat mnie mocno zainteresował, tak że zrobiłem taką skórkę na v.4.1 :mrgreen: .

Kod:
http://chomikuj.pl/malboro/GPS_WinCE/Wolf+NCU/WolfNCU_4.1*2b/Sk*c3*b3rki+Wolf*2b

a tu screen:
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-23, 16:24   

Pepo napisał/a:
Do szczęścia brakuje mi w zasadzie speedo który ma pasek przyborów u góry a nie na dole
Myśle, że wystarczy poprawić wywołanie funkcji SHInitDialog i zmienić flagi,a dokłądniej skasowąć flagę SHIDIF_SIPDOWN

Cytat:
SHIDIF_SIPDOWN - Puts the input panel down.
http://msdn.microsoft.com...y/aa453714.aspx
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Pepo 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 30
Skąd: gm.Gniewino
Wysłany: 2011-01-23, 23:02   

Marek fajnie że dałeś linka,nie miałem tych zegarów wcześniej.Miałem właśnie takie które wyświetlały programem cyfrowy zapis prędkosci.
Ściągnąłem sobie skórkę speed tę odwruconą ,wygląda świetnie co nie zmienia faktu że po bazgrzę sobie coś po niej :mrgreen: bo się mnie spodobała zabawa ;-)

Niżej parę screnów mojego paintowskiego prędkościomierza (proszę nie komentować pod kątem artystycznym :mrgreen: ) Ale może to natchni porządnych grafików do zabawy i będzie więcej skórek do zabawy :-D
Ps.Marek poznajesz może coś w tym skinie ;-) ?

http://zapodaj.net/5c4b9810175f.jpg.html
_________________
Gitara i wszystkie chwyty dozwolone #--<(
 
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-02-16, 10:52   

Pepo napisał/a:
Ps.Marek poznajesz może coś w tym skinie ;-) ?


Sorry że tak późno, dopiero dzisiaj zauważyłem tego posta, przyglądam się ale z niczym mi się nie kojarzy :lol: , no chyba że pomysł z trupią czaszką, kiedyś chyba coś takiego umieściłem w którymś szybkościomierzu :?:
_________________

 
 
yukon
azymut


Dołączył: 01 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-01, 22:02   

panowie potrzebuje jakiś prędkościomierz do Pentagram nomad evo 4.3, czy możecie polecić coś sprawdzonego?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9591
Wysłany: 2012-01-02, 06:55   

Nie ma na urządzenie - sa na konkretnego Windowsa (5.o lub 6.0) i rozdzielczość.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
yukon
azymut


Dołączył: 01 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-02, 19:31   

jestem_ktoś, navi odblokowana, win CE 6.0. podejdzie coś? potrzebuje do motoru ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18753
Wysłany: 2012-01-02, 19:38   

Na przykład:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=94068
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1019
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13022
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=148
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=373
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20156
_________________

 
 
kubzik123
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2011
Posty: 22
Wysłany: 2019-05-12, 12:40   Speedometr, predkosciomierz na win ce

Witam. Poszukuje aplikacji na mojego go clevera ktora po odpaleniu urzadzenia bedzie pokazywala tylko moja predkosc. Mile widziane cyfry im wieksze tym lepsze. Ktos cos podpowie ?
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2371
Skąd: Google
Wysłany: 2019-05-12, 13:21   

Może to ?
Kod:
http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-gps-speedometer.html


Ten uruchamia się na WinCe 5.0

Kod:
https://forum.xda-developers.com/attachment.php?s=8b4ab3c536bdf0c127e4ac5e460ef372&attachmentid=184220&d=1241934991


Ale potrzebny jest plik gpsapi dll

_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18753
Wysłany: 2019-05-12, 14:57   

kubzik123 napisał/a:
po odpaleniu urzadzenia bedzie pokazywala tylko moja predkosc.
Rzuc okime na post nad Twoim.

Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 72
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2019-05-12, 17:45   

W IGO można włączyć wygaszacz ekranu i wybrać co ma pokazywać:godzinę,prędkość...
Na androida można zainstalować np.: Speedometer GPS. https://drop.me/aL92bp
_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10