Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-09-01, 16:30
Lark FreeBird 35.1
Autor Wiadomość
michalm83 
Waypoint



Wiek: 36
Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 20
Skąd: Poznan
Wysłany: 2008-02-26, 10:23   Problem z mapami na lark freebird35.1

Witam serdecznie mam problem ze swoim larkiem zainstalowalem w nim mape miomap i wszystko dziala tylko nie widzi mi navigacja sieci drog to samo sie dzieje z mapa europy.
Jesli komus dzialaja poprawnie powyzsze mapy to prosilbym o zrobienie kopi plikow i wrzucenie na serwer najlepiej na rapida .z gory dziekuje i pozdrawiam

[ Dodano: 2008-02-26, 12:54 ]
Juz sobie poradzilem ale mam jeszcze pytanko czy jak odblokuje wina to beda chodzily wszystkie mapy bez potrzeby podmieniania plikow i kombinowania z nimi. czy jak go odblokuje to bede mogl miec kilka map na jednej karcie sd teraz mam 2 sd .1 z mapamap a druga z mio map polski i niemiec. chce jeszcze wzucic mape europy ,
 
 
 
Rybnik
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 25
Wysłany: 2008-03-08, 17:46   

Mam Larka free bird 35.1 gdzieś od tygodnia - to mój pierwszy kontakt z nawigacją. Nie bawiłem sie w odblokowanie windowsa, rejestru też nie ruszałem. - Tak naprawde nie wiem po co to potrzebne...- Podstawiłem zamiast katalogu Mobilenavigator z MapaMap, katalog WolfNCU...i po drobnych zmianach scieżek dostępu w skin\skin320x240.ini - Mam automapa4.1.2, mapamap4.0.5, igo My way 2006 plus, mio3.3, tomtom6 i jakieś sygic drive..- Jak na razie tyle...Wszystko śmiga bez zawieszeń.tyle, że katalog "MapaMap" z MapyMap trzeba umiescić bezpośrednio na karcie nie w innym katalogu..Mam karte 2GB czyli mam miejsce jeszcze na inne systemy.
aha skarżył sie tu ktos na POI w uaktualnionej MapaMap...- wystarczy przenieść pliki(obrazki) do katalogu pierwszego poi..bo normalnie jest poi w katalogu poi..zagnieżdżony
i wszystko gra. Bywa, że po różnych zmianach, żeby zostały wprowadzone nowe ustawienia, trzeba zrobić reset (dżgnąć rysikiem w taką dziurkę z prawej strony)
 
 
romcost
Waypoint


Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-06-04, 20:36   Nowy Lark 35.1

Panowie, właśnie w sprzedaży (w Makro) pokazał się Lark 35.1,ale w obudowie larka 35.0 (jest też już na stronie producenta), oprócz innego modułu GPS, obudowy, softu i zmienionej obudowy to dodano jeszcze 1Gb pamięci wewnętrznej... A z ciekawych rozwiązań, dla leniwych w menu można ustawić jaka aplikacja ma się uruchamiać jako nawigacja - i np. z karty SD pięknie sobie działa edukacyjna wersja AM 5.03 :)

[ Dodano: 2008-06-13, 17:49 ]
UWAGA dla zainteresowanych tym sprzętem, nie odsługuje on kart SDHC (!!!) - testowałem na 4Gb Mincie i 4Gb SanDisku ...
 
 
ddendek 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-06-05, 08:25   

Ja tez mam ten problem lark nie widzi siatki drog poradzicie co zrobic aby bylo ok.
 
 
Staszek__P 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 40
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 13
Skąd: Opolskie
Wysłany: 2008-06-21, 06:10   

Jak macie ustawionego GPS-a żeby MIO działało. Ja ustawiłem Sirf, port 2 i 4800 i kicha
_________________
Lark 35.0 + MIO 3.3 + MIO 2008 + AM 5_05 + NoniGPSPlot
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam Cię Gość
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,38 sekundy. Zapytań do SQL: 11