Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
DUTSLaunch - Rosyjski SystemInformation ?
Autor Wiadomość
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
  Wysłany: 2010-11-20, 18:53   DUTSLaunch - Rosyjski SystemInformation ?

Ostatnio z lubością penetruje rosyjskie fora :lol: , znalazłem tam ciekawy „Panel” do naszych nawigacji. Panel, choć jest w całości rosyjski (język), to tak mnie zainteresował że poświęciłem mu parę dni ciężkiej harówy i „wydłubałem” z niego najbardziej użyteczne funkcje. Myślę że, jeżeli się okaże że panel zachowuję się poprawnie na większości urządzeń to warto będzie wydobyć z niego wszystkie funkcję oraz przetłumaczyć pozostałe elementy. Nie będę się tu rozpisywał nad jego możliwościami gdyż każdy kto zna temat SysInformation, poradzi sobie także i z tym panelem i zobaczy co on potrafi !.
Tak jak już pisałem, program ten częściowo przerobiłem na swoje potrzeby, więc testuje go dopiero parę godzin. Zachowuje się stabilnie, chciałbym jednak aby inni koledzy przetestowali na swoich nawigacjach nawigacjach i podzielili się swoimi opiniami.
Skórkę CarPanel_ wykonałem do rozdzielczości 480x272, w pakiecie dołączam jeszcze oryginalną rosyjską skórkę na rozdz. 320x240. Zachęcam do zaglądnięcia na to rosyjskie forum, tam jest mnóstwo skórek do tego Pulpitu.
http://4pna.com/
Program, dzięki temu że można zastąpić ścieżkę do karty SD komendą „CARD$”, sam dopasowuje się do danego urządzenia.
Język English, który dorobiłem nie jest jeszcze w pełni skończony, zostały przetłumaczone tylko bitmapy.
Aby ustawić port GPS i inne , należy przycisnąć na parę sekund ekran w dowolnym miejscu.
Na Manta GPS 440 MS - port 4 i 38400.
Pulpit wraz ze skórką można ściągnąć z Chomika

screeny poniżej



_________________

 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2010-11-20, 21:51   

Ale panel miałeś już w październiku bo z jego grafik zrobiłeś CarPanel: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24265 :roll:
Zaraz ściągnę i się pobawię...
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2010-11-20, 22:11   

Az ręce świeżbią, żeby napisac o lampkach...
Zaczynam zabawę - jakby ktoś miał problemy z odszukaniem, to jest w folderze Pulpity/DUTSLaunch
_________________

 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 413
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-11-20, 22:53   

Całkiem niezła produkcja , fajnie by było jakby któryś z uzdolnionych lingwistycznie kolegów spolszczył to cudo :mrgreen:
_________________
Grozisz mi Gość ? :-P
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2010-11-20, 23:03   

Niestety, na emulatorze WinCE nie startuje
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-11-20, 23:48   

Na moim że aplikacja nie dla win ce.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2010-11-21, 06:52   

skorik napisał/a:
bo z jego grafik zrobiłeś CarPanel


Nie, kolego skorik, w październiku zrobiłem CarPanel na SysInf. (to moja grafika), a teraz na jego bazie zrobiłem skórkę do DutsLaunch.
Kolego Bismar, autor programu pisze że aplikacja wykorzystuje tylko bibliotekę Coredll.dll, i jeżeli ukazuje się taki komunikat to podobno oznacza że masz okrojoną wersję tej biblioteki .
Co do spolszczenia, to ja tu nie widzę większych problemów, ale najpierw chyba łatwiej sprowadzić do wersji angielskiej a potem przerobić na polską (po za tym że dużo pracy). Ja robiłem przeróbkę trochę w ciemno, gdyż na ekranie nie widziałem nawet Cyrylicy tylko krzaki (nie umiem jakoś przełączyć swojego kompa tak aby pokazywał rosyjskie fonty).
Jacku , tak nie chodzi na emulatorze ale się nie przejmuj, nawigacje w rączki i na początku rób na edytorze z CECMD, potem szybko się połapiesz w plikach .ini i będziesz w ciemno pisał naPC.Wiem bo też myślałem że będzie ciężko, zawsze robiłem pulpity na PC a po krótkim czasie już nie było problemu, no będę musiał tylko zmienić okulary na mocniejsze :lol: .
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-11-21, 09:55   

Marek_aa napisał/a:
Kolego Bismar, autor programu pisze że aplikacja wykorzystuje tylko bibliotekę Coredll.dll, i jeżeli ukazuje się taki komunikat to podobno oznacza że masz okrojoną wersję tej biblioteki .

Wiem o tym i dlatego zawsze sprawdzam programem depends22 jakich bibliotek brakuje. Ale i to nie pomogło. Próbowałem też na emulatorze i też to samo.
Za to na emulatorze WM5 odpala bez problemu.
http://www.fotosik.pl/pok...dda5dab058.html
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2010-11-21, 18:12   

Bismar napisał/a:
Ale i to nie pomogło.


Poczytałem dzisiaj jeszcze trochę porad odnośnie instalowania tego programu i w pewnym momencie Autor programu pisze że pierwszy raz należy odpalić program wraz z oryginalną skórką o nazwie "NoGames". Skórka ta jest tam do pobrania w pakiecie "1_2_final, Jeśli jeszcze nie ściągnąłeś, to jest już na moim chomiku. Ja zapomniałem napisać że tak właśnie zrobiłem na początku, dopiero później przerobiłem tę skórkę (NoGames) na CarPanel, wyrzucając z niej nie potrzebne (?) elementy. Nie twierdzę że to pomoże Ci w uruchomieniu tego panelu, ale co szkodzi spróbować. Był tam jeszcze dołączony plik o nazwie DutsLaunch.key (wpis do rejestru) także wrzuciłem na chomika, ja go nie instalowałem gdyż program odpalił mi bez niego.
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-11-21, 22:44   

Niestety i to nic nie dalo. Najwyraźniej jeszcze mi czegoś brak .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2010-11-22, 08:11   

Bismar napisał/a:
Najwyraźniej jeszcze mi czegoś brak .

A sprawdź jeszcze swoją wersję Coredll.dll, moja waży 549KB
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-11-22, 08:25   

Moja ma 531KB , i jej używam do innych programów np sygic.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2010-11-23, 05:54   

I cała para poszła w gwizdek, w testach drogowych okazało się że aplikacja zawiesza się podczas wpisywania adresów w AM i Primo :cry: . Cóż, będę śledził temat, aplikacja jest rozwojowa może nowsze wersje będą lepsze....
_________________

 
 
julek1981 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 18
Wysłany: 2011-03-28, 08:22   

Marek_aa, udało Ci się rozpracować ten system? masz może folder English (nie mowie o Polish) do tego? Bo rosyjski jakos mi nie idzie pojąć ;)
Odpalilem bezproblemowo na Lark 35.8 ale chcę trochę poprzerabiać i może zrobić swoj panel ;P
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-03-28, 09:40   

julek1981 napisał/a:
Marek_aa, udało Ci się rozpracować ten system? masz może folder English (nie mowie o Polish) do tego?


System miałem już rozpracowany gdy wstawiałem ten panel. Z tego co pamiętam to nawet zacząłem zmieniać pliki .ini i robić PL, Panel po pierwszych testach był naprawdę zadowalający. Zrobiło aię jednak małe "ale", pisałem już o tym, Programy AM i IgoPrimo wieszały mi się po uruchomieniu spod tego panelu. Także z powodu braku większego zainteresowania dałem sobie z nim spokój, ale jeśli masz ochotę to testuj może u Ciebie będzie OK.
Znalazłem jeszcze jeden Panel W sieci , wygląda zaj..., ma dużo bajerów, udało mi się go odpalić bez problemów na Manta 440 MS tylko jest także jedno ale - panel jest po Chińsku :lol: .
Wystarczy wpisać w Google jego nazwę TLoader5 i można ściągnąć wersje na 480x272 oraz 800x480.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9