Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-28, 07:43
Goclever 3535 - wadliwa seria 3535200911??? Ratunku!!!
Autor Wiadomość
jeżów 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 2
Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-10-18, 20:14   Goclever 3535 - wadliwa seria 3535200911??? Ratunku!!!

Cześć,
dwa dni szperania w sieci w poszukiwaniu wszystkiego dotyczącego w/w nawigacji wprawiło mnie w nad wyraz podły nastrój.
Od razu zaznaczę, iż temat GPS jest dla mnie sferą dziewiczą, jednak w miarę możliwości postaram się komunikować nader zrozumiale:
Moja nawigacja GS 3535 jest wersją z wbudowaną pamięcią 256MB

1.Pierwszy problem to niemożność komunikacji GC3535 z komputerem(vista 32 bit) .Zainstalowałem Windows Mobile ale podobnie jak w wielu innych postach komputer wykrywa podłączony sprzęt (sygnał dźwiękowy podłączenia przez port usb) , ale nic poza tym. Próbowałem łączyć GC 3535 z komputerem a w zasadzie... z przynajmniej 5 komputerami (różne systemy operacyjne) - ŻADEN z nich nie rozpoznał urządzenia, instalacja sterowników kończy się fiaskiem, a nie mogę znaleźć żadnych w sieci.Czy jest na to jakaś rada?Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy?

2. Wyczytałem,że nie można dostać się na Flasha z mapą ponieważ jest blokowany przed użytkownikiem w celu zabezpieczenia mapy- co w odróżnieniu od wersji z pamięcią wewnętrzną 2 i 4GB staje się przeszkodą nie do przejścia

3. W końcu cytat:" Navi kupiłem siostrze na urodziny, które były wczoraj i w dużym pośpiechu chcialem dograć AM przez co wyrywkowo czytałem posty :/ Faktycznie 3535 ma blokowanego softa . Aby zainstalować AM styka wrzucić na karte pamieci "gotową" AM i instalatorem (choćby z demo) dograć "dodatek autostart: trek" ... po kliknieciu navi z menu uruchomi sie automapa:). Ja używam goclever 5055 i owych problemów nie miałem. Jakby co, skoro taki dosc obszerny wątek juz istnieje jutro dodam menu do goclever 5055 mojego autorstwa."
Więc Moi Drodzy ratunku!!!! Chcę tylko mieć w swojej nawigacji GC 3535 jakąkolwiek mapę Europy. Mam kartę 2GB (micro adapter). Nie muszę odblokowywać nawigacji, zaimplementowany fabrycznie soft mi nie przeszkadza ( oryginalna mapa to ViaGps 3.0)
CHCE TYLKO MAPĘ EUROPY CHOĆBY Z KARTY SD. Proszę o pomoc!!! Z góry dziękuje. Chętnie się czegoś nauczę.

Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-18, 20:33   

Zainstaluj AM z dodatkiem TRAK na SD.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-10-19, 06:16   

jeżów napisał/a:
1.Pierwszy problem to niemożność komunikacji GC3535 z komputerem
Przełączyłeś w tryb AS? Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 p.2
_________________

 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-10-19, 08:41   

Jeśli Twoje wymagania są tak niewielkie, to wystarczy zainstalować mapę na karcie SD i nazwę pliku uruchamiającego program zmienić na MobileNavigator.exe, a folderu w którym ten plik się znajduje zmienić na MobileNavigator. Czyli na przykład: masz na karcie zainstalowaną AutoMapę - wtedy folder nazywa się AutoMapa EU, a plik uruchamiający nazywa się wceam.exe. Powinieneś więc zmienić nazwę folderu z AutoMapa EU na: MobileNavigator, natomiast wceam.exe zmienić na: MobileNavigator.exe. Działa to tak, że w przypadku uruchomienia urządzenia z włożoną kartą uruchomi się najpierw fabryczne menu i po kliknięciu w pozycję "Nawigacja" uruchomi Ci się Automapa, natomiast po uruchomieniu urządzenia bez włożonej karty SD uruchomi się wbudowany program nawigacyjny - czyli Mireo viaGPS3.0
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
jeżów 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 2
Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-10-19, 20:04   

jacekp1313 napisał/a:
jeżów napisał/a:
1.Pierwszy problem to niemożność komunikacji GC3535 z komputerem
Przełączyłeś w tryb AS? Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 p.2


Z tego forum dowiedziałem się,że AS używamy w przypadku XP - mój system to vista --> Windows Mobile. Dziękuje jednak za chęć pomocy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-10-19, 20:26   

Tryb AS jest potrzebny również do łaczenia z Win7 i Vista
Chodzi o tryb pracy (do wyboru USB/ActiverSync) GoClevera, a nie program do komunikacji z PC.
Tez przełączyłem GC w trybAS do połaczenia z Vistą.
_________________

 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-10-19, 22:26   

Na pamięć flash można coś skopiować przy pomocy jakiegoś explorera pod CE, mapę to tak najlepiej na karcie mobilenavigator/mobilenavigator.exe. Jaki sens z tym AS się męczyć nie kapuje :?: :roll: Jak już Ci tak zależy na tym AM to ustaw COM7 57600 wyłącz synchronizację czasu z gps i będzie ok.
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
Tomlight
Waypoint


Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 59
Wysłany: 2010-11-08, 22:52   

Rozumiem Twoją frustrację. Ten model może posłużyć jedynie jako czytnik do karty SD. Do pamięci wewnętrznej możesz mieć dostęp tylko poprzez WinCE urządzenia. Co i tak nie ma praktycznie żadnego znaczenia bo żadnego programu z mapą europy nie zmieścisz we Flash-u. Pozostaje karta SD.
Kod:
http://chomikuj.pl/TomLight/GC+3535/MobileNavigator(1),383558558.zip

Tutaj masz zgrabne rozwiązanie Twoich problemów. Zaadoptowałem to menu które kiedyś znalazłem tu na forum. Rozpakuj na kartę, po wystartowaniu GC i wciśnięciu przycisku "Nawigacja", będziesz miał kolejne menu, z którego na pewno odpalisz Windowsa. Inne programy mogą być dostępne po instalacji na karcie z zachowaniem ścieżek. Wszystko zapisane jest w \MobileNavigator\Ini\main.ini. Jak sobie wyedytujesz ten pliczek to myślę że będziesz wiedział o co chodzi.
Pozdrowienia
PS.
Jest to metoda bezpieczna dla urządzenia i oprogramowania. W przypadku braku karty zastanie odpalony oryginalny program nawigacyjny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10