My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
INSTALACJA CLARION MOBILE MAP PO ODBLOKOWANIU
Autor Wiadomość
macieq22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-25, 15:32   INSTALACJA CLARION MOBILE MAP PO ODBLOKOWANIU

Witam.

Mam problem. Odblokowałem nawigację Clarion Map780. Z poziomu windows ce mam dostęp do Auto Mapy. Chciałbym móc korzystać także z mobile map dołączonej w standardzie do nawigacji nie tracą dostępu do automapy no i windows ce. Obawiam się że jak zainstaluję z pklyty mobile map to skończy mi się dostęp do win ce. Proszę o pomoc. Proszę o możliwość rozmowy na gg (2043994). Z góry dzaiękuję za pomoc.
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-09-25, 16:32   

macieq22, wejdź do My Flash Disk/Clarion/Clarion2.exe lub Clarion_oryg.exe lub coś podobnego i MobileMap się uruchomi.

PS. Nie wiadomo w jaki sposób odblokowałeś nawigacje, więc trudno odpowiedzieć.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
macieq22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-25, 17:25   

Dzięki za odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie.

Czy mogę zainstalować z płyty w/w oprogramowanie poprzez opcję "przywróć program do nawigacji". Czy to nie spowoduje że nie będę mógł korzystać z windows ce? Teraz po rozładowaniu nawigacji wchodzę do windows po kliknięciu na ikonę oznaczoną napisem "nawigacja". Czy po tym "przywróceniu" opcja nawigacja nie będzie mnie prowadziła bezpośrednio do mobile map?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-09-26, 05:59   

macieq22,
Cytat:
Czy mogę zainstalować z płyty w/w oprogramowanie poprzez opcję "przywróć program do nawigacji". Czy to nie spowoduje że nie będę mógł korzystać z windows ce?
Tak. Przez naciśniecie RESET i Flaga.

macieq22 napisał/a:
Czy po tym "przywróceniu" opcja nawigacja nie będzie mnie prowadziła bezpośrednio do mobile map?
Będzie prowadziła do MobileMap.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
macieq22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-26, 12:59   Clarion

Czego zdjęcia mam zrobić?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-09-26, 13:27   

macieq22, katalogowi My Flash Disk
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
macieq22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-26, 16:40   Clarion

link do foto 1:

link do foto 2:

link do foto 3:
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-09-26, 16:42   

macieq22, 1 i 2: 504 Gateway Time-out. Wrzuć na przeklej.pl
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
macieq22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-26, 17:00   Clarion

http://www.przeklej.pl/pl...pg-0021aa1it6jo

http://www.przeklej.pl/pl...pg-0021aa1m52mv

http://www.przeklej.pl/pl...pg-0021aa1ui6jo
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-09-26, 17:07   

macieq22, 1. Zrób kopię dyskowi My Flash Disk
2. Zmień nazwę katalogowi Clarion na Clarion_2
3. Zainstaluj soft z płytki.
4. Zmień nazwę plikowi Clarion/Clarion.exe na np. Clarion_2.exe
5. Skopiuj zawartość katalogu Clarion_2 do Clarion
6. Utwórz skrót do pliku Clarion_2.exe w katalogu \My Flash Disk\Odblok\Desktop
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1375
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-09-26, 17:35   

Witam
Nawet bez odblokowywania możesz mieć przełącznik między Automapą (lub MapąMap) a Mobile Map

Zobacz na fotki w mojej wypowiedzi

http://www.my-navia.pl/vi...20917&start=405

Kolega DZAKUS przypomina Ci metodę opisywaną tutaj
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=30

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-09-26, 17:39   

Arturek, ale on nie ma wogołe MobileMap.

Może on również wgrać AM z dodatkiem Clarion. Gdy będzie karta uruchomi się AM, bez karty MobileMap.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1375
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-09-26, 18:02   

Dzakus napisał/a:
Arturek, ale on nie ma wogołe MobileMap.

[..].

Ja to zrozumiałem inaczej.
Przecież kolega napisał w pierwszej wypowiedzi
"Chciałbym móc korzystać także z mobile map dołączonej w standardzie do nawigacji "
więc rozumiem że Mobile Map ma wgrane tylko nie wie jak uruchomić - kwestia panela / menu wyboru

2. Dzięki Twojej pomocy, w moim Clarionie 770 wgrałem do pamięci urządzenia nowe IGO8 (które Clarion nazywa MobileMap) a z karty uruchamiam MapęMap
3.
Dzakus napisał/a:
macieq22, 1. Zrób kopię dyskowi My Flash Disk
2. Zmień nazwę katalogowi Clarion na Clarion_2
3. Zainstaluj soft z płytki.
4. Zmień nazwę plikowi Clarion/Clarion.exe na np. Clarion_2.exe
5. Skopiuj zawartość katalogu Clarion_2 do Clarion
6. Utwórz skrót do pliku Clarion_2.exe w katalogu \My Flash Disk\Odblok\Desktop

- pobierz
http://www.megaupload.com/?d=ZW1PH9MB
- w My Flash Disk, obok katalogu Clarion wgraj katalog IMAGIS
- do katalogu Clarion wgraj pliki clarion.exe i menu.ini
- w pliku menu.ini podaj ścieżkę do swojej Automapy
(menu wyboru jest napis MapaMap ale to nie ma znaczenia, najpierw uruchom potem możesz zmienić tapetę)

Będziesz miał



_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2010-09-28, 10:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
macieq22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-26, 18:48   Clarion

1. Mam w nawigacji zainstalowaną automapę i wchodzi się do niej z poziomu windows ce, chće mieć jeszcze zainstalowaną mobile map clariona - tzn. klient chce mieć. Nawigacja jest odblokowana a ja nie chcę jej blokować i mieć możlowiość z korzystania automapy i mobile map którą chciałbym zainstalować z płyty poprzez opcję "przywróć program do nawigacji"
link: http://www.przeklej.pl/pl...pg-0021ag1mi7tb

2. Wystąpił problem z komunikacją urządzenia z komputerem. Mianowicie po włożeniu kabla do nawigacji i komputera świeci się dioda informująca o połączeniu ale w komputerze nic się nie dzieje - po podłączeniu w menu standardowym nawigacji czyli po wyłączeniu i włączeniu urządzenia za pomocą twardego wyłącznika 1/0 urządzenie pokazuje komunikacje ale w komputerze bez reakcji - chyba że trzeba strasznie długo czekać.
 
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1375
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-09-26, 19:50   

Zresetuj komputer - miałem taki problem - gdy kilka razy podpinałem i odłączałem Clariona to za którymś razem nawigacja nie chciała się łączyć z komputerem.
Po ponownym włączeniu komputera wszystko było OK.
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,3 sekundy. Zapytań do SQL: 9