Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
znikająca karta sd
Autor Wiadomość
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-06-12, 18:31   znikająca karta sd

Czytałem troche forum i chyba nikt jeszcze takiegoproblemu nie opisywał otóż do mojej akiry 512 kupiłem od razu kartę mini SD kingstona z tą nakładką powiększającą a to dla tego, ze mam taką samą w telefonie tyle że skan diska. Pamięci szybko zaczęło brakować a ze w telefonie jest tyle nie potrzebne to kupiłem 1mb kingstona a tego skan diska z telefonu chciałem mieć do akirki.
No i tu zaczął sie problem,
Akira nie widzi skan diska po resecie tym przyciskiem z tyłu.
Po formacie (syst. fat 32) widzi czystą kartę , po wgraniu plików obojętnie jakich nie widzi jej.
Jednak jak włożę jednego z kingstonów to akiry, zrobie reseta wszystko działa, widzi każda z nich, jak wymienię karty na skan diska to też wszystko działa i ją widzi, dopiero jak zrobie reseta przestaje ją widzieć.
Macie jakieś ropozycje?
można z tym żyć ale jest to dość denerwujące.
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Edit:
dodam jeszcze, ze próbowałem to kilka razy we wszystkich kombinacjach różnych adapterów, tylko z karta skan disk mini SD sie to dzieje, czyli po resecie w ogóle nie widzi folderu sdmmc .
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-06-12, 18:58   

dzac napisał/a:
tego skan diska z telefonu chciałem mieć do akirki

Ile GB ma ten skandisk mini SD i czy to czasem nie jest SDHC?
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-06-12, 19:06   

Hukkle napisał/a:
dzac napisał/a:
tego skan diska z telefonu chciałem mieć do akirki

Ile GB ma ten skandisk mini SD i czy to czasem nie jest SDHC?

2 GB SD, nie, żaden SDHC , zwykły SD mam ją od roku.
Edit:
Własnie testowałem kartę kumpla, tez kingstona, jest to samo, działa elegancko, wkładam SkanDiska - działa , robie reseta, skandisk znika jak kamień w wode.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-06-12, 19:12   

Może konflikt skandisk - adapter? Karta w tym adapterze jest widziana w innych niż akira urządzeniach?

[ Dodano: 2008-06-12, 20:14 ]
dzac napisał/a:
wkładam SkanDiska - działa , robie reseta, skandisk znika jak kamień w wode.

Od samego włożenia nie działa. WinCE pamięta starą kartę. Nową spróbuje odczytać dopiero po resecie.
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-06-13, 08:00   

Hukkle napisał/a:
Może konflikt skandisk - adapter? Karta w tym adapterze jest widziana w innych niż akira urządzeniach?

no pisałem, ze zmieniałem na różne adaptery i wina karty SkanDisk jest tak ewidentna jak sędziego we wczorajszym meczu.
Hukkle napisał/a:

Od samego włożenia nie działa. WinCE pamięta starą kartę. Nową spróbuje odczytać dopiero po resecie.

Wiem, ale otwiera wszystkie pliki/mapy na tej karcie (na tej znikającej SkanDisk) a są tam zupełnie inne mapy niż na kinkstonie, no i po resecie w ogóle jej nie widzi.
Ale już znalazłem rozwiązanie , na około :P
otóż mój aparat fotograficzny widzi tego Skan Diska więc po prostu będę ją używał do aparatu i kupie sobie na allegro TRANSCEND SD 4GB i będzie gitara :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10