Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.2 i Transmiter FM
Autor Wiadomość
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-08-17, 21:39   Lark 43.2 i Transmiter FM

czy jeżeli kupię Transmiter FM (do gniazda zapalniczki) z wejściem AUX ma mini-jacka to będzie on działał z Larkiem ?
Lark ma wyjście mini-jack :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-17, 22:27   

pionaj, tak.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-08-18, 13:44   

tak tez myślałem :-)
i to sie zgadza i działa
kupiłem to.. :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
caecus
azymut



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-08-29, 22:34   

Witam.Mam larka 43.2 i dokladnie ten sam transmiter.Po podłaczeniu navi i transmitera panuje cisza:( to na pewno ma dzialać?Potrzebne jest jakies dodatkowe oprogramowanie?? Jesli tak proszę o pomoc w tej sprawie.
aha gwoli scisłosci do połaczenia użyłem kabla mini 2xjack 3pinowego
Ostatnio zmieniony przez caecus 2010-08-29, 22:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Markiz 
Waypoint
Amator



Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 38
Skąd: Kanzas k/Łodzi
Wysłany: 2010-08-29, 22:47   

Nic więcej nie jest potrzebne - być może, ze jest wina transmitera. Ja miałem podobnie - mój transmiter działał prawidłowo z odtwarzaczem MP3, a syna, chociaż jest identyczny - już nie działał. Może też być wina kabelka - nie wszystkie są dobrze działające pomimo, że wyglądają tak samo.
_________________
Lark 35.7
Lark 50.3
 
 
caecus
azymut



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-08-29, 23:01   

Myślę że wina może leżeć po stronie kabla (samoróbka mojej roboty) Czy ktos wie jaki dokladnie kabel powninien działać w tym połączeniu? :-/
_________________
Lark 43.2 Automapa 6.5
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-08-30, 17:45   

ja to załatwiłem inaczej :-)
ponieważ ten Transmiter ma wyście 2.5 minjack (3 polowe) i takie samo wyście jest z Larka 43.2 ale...niestety na wyposażeniu transmitera jest kabelek ..wtyk 2.5 minijack-wtyk 3.5 minijack to...
dokupiłem kabelek wtyk 2.5 minijack-gniazdo 3.5 minijack ...
i wsio gra :-) na 87.7 MHz

http://www.sklep.platinet...5267,7288).aspx
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
caecus
azymut



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-09-01, 18:58   

Podłączyłem larka i transmiter tak jak pisał pionaj dupa-lipa :-/
To działa tak po prostu po włączeniu nawigacji czy może trzeba jakiś program do odbioru sygnału z transmitera :?:
_________________
Lark 43.2 Automapa 6.5
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-09-01, 19:43   

nie potrzeba żadnych dodatkowych programów :-)
ustawiam w radiu np. zakres 87.7 (jest to u mnie czyste pole gdzie nie wbijają się żadne audycje i stacje ,słychac leciutki szumek) podłączam Larka z transmiterem ,na transmiterze też ustawiam zakres 87.7 przy włączonym larku jak robię test głosu Hołka to już wtedy słyszę jego głos we wszystkich głośnikach w aucie :-)
jeżeli tak nie masz to coś nie tak albo z kabelkiem z transmitera albo z wejściem transmitera :-(
a le pozostałe funkcje transmitera masz OK ?
chodzi mi o czytanie SD lub Pena :-)
u mnie nawet czyta karty 4 GB mimo iż w instrukcji pisze że kompatybilny do 2 GB :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
caecus
azymut



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-09-02, 10:15   

Jak się okazało wina leżała po stronie kabla(uszkodzony jack) Po wymianie końcówki wszystko porządku - gra i buczy ;-)
Dziekuję za pomoc
PS. pionaj, z czystej ciekawości sprawdzę czy mój transmiter też odczyta 4GB kartę ;-)
_________________
Lark 43.2 Automapa 6.5
 
 
Satro 
azymut


Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-09-11, 18:45   

Cytat:
Jeśli nie wystarczą nam głośniki wbudowane w nawigację możemy wykorzystać nadajnik FM urządzenia i nasze radio samochodowe

http://www.chip.pl/testy/...k-freebird-43-2
Chip nie wie co testuje czy co? Narobili mi smaka że transmiter jest wbudowany...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10