My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
clarion map 370 inny program zamiast mobile map
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-07-28, 19:06   

Herer, plikowi Automapa EU.exe zmieniasz nazwę na taką, jak miał poprzednik exek.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Herer 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Lip 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-07-28, 19:37   

:cry: :cry: NIE CHCE MI SIĘ wgrać AM do Flasha Clariona- skasowałem folder MapaMap i nie moge zainstaować w pamięci urządzenia AM
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-07-28, 19:40   

Herer, Skopiuj cały program bez katalogu Maps.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Herer 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Lip 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-07-28, 20:17   

dobra- wgrałem AM na SD. teraz wyciąłem wszystko oprócz folderu MAPS. w tej chwili kopiuje wszystko do pamięć urządzenia do nowo utwrzonego folderu AutoMapa EU. co dalej?

[ Dodano: 2010-07-28, 22:01 ]
UDAŁO SIĘ ! ! WIELKI SZACUN DLA

Dzakus i

jacekp1313


Dzakus wytrwale podpowiadał i BARDZO BARDZO MU DZIĘKUJĘ.
Odpaliłem AM więc podam jak to wyszło:

1. podłączamy rządzenie z PC
2. usuwamy wszystko z folderu MapaMap 3.0 (pusty folder zostawiamy)
3. wgrywamy AM na kartę SD i dokonujemy PATCH-a ( witaminizujemy)
2. wycinamy wszystkie foldery i pliki z karty SD, pozostawiając na niej tylko folder MAPS
4. wycięte foldery i pliki z SD wrzucamy do folderu MapaMap 3.0 ( w urządzeniu). Następnie nazwe pliku wykonawczego " Automapa EU zmieniamy na MapaMap3.exe
5. Nazwe folderu na karcie SD MAPS zmieniamy na MapaMap 3.0
6. Wchodzimy w folder na karcie SD i zmieniamy plik wykonawczy Automapa EU na: MapaMap 3.0
7. Pliku wce42Am zlokalizowanego na SD nie zmieniłem na MapaMap i o dziwo hula.Mówię o dziwo bo wiele osób zaczynało poradę od zmiany tej nazwy.

Po tej operacji włączamy urządzenie. Ukaże nam się okno nawigacji z dwiema mapami: MapaMap i MobileMap- klikamy dwukrotnie ( zawsze klikałem tylko raz) i..już!

Zobaczymy czy wszytsko rzeczywiście działa w terenie.

[ Dodano: 2010-08-01, 11:43 ]
cieszyłem się krótko- problem jest taki, że jak włącze AM to on przez 30min SZUKA SYGNAŁU GPS..... po prostu masakra. czy to moż ebyć wina instalacji?
 
 
Herer 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Lip 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-08-01, 12:38   Clarion Map 370 i Automapa 6.5

Witam, na początek odsyłacz do tematu który może pomóc by mi i potomnym pomóc:


http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17291

więc, uruchamiam nawigację i mam do wyboru MobileMap i MapeMap- klikając trzy razy uruchamia mi AutoMapa którą zainstalowałem wg opisu wyżej(link).

Problemy:
1.Automapa cąłu czas szuka sygnału GPS...na chwile znajdzie by zaraz zgubić..doprowadza tym do sząłu
2. po wyznaczeniutrasy pokazuje się komunikat żebym wybrał inną drogę bo na mojej trasie są drogi zamknięte...chociaż nie są.

Co zrobić? jak usunąć te błędy?

Czy lepiej odblokować Windowsa? jeśli tak to czy stracę przy okazji aplikację MOBILE MAP? bardzo proszę o pomoc.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-01, 13:01   

Herer napisał/a:
1.Automapa cąłu czas szuka sygnału GPS...na chwile znajdzie by zaraz zgubić..doprowadza tym do sząłu

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15241
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Herer 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Lip 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-08-02, 20:20   

gustawox1 napisał/a:
Herer napisał/a:
1.Automapa cąłu czas szuka sygnału GPS...na chwile znajdzie by zaraz zgubić..doprowadza tym do sząłu

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15241
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068


dzikei gustawox1 ale nic z tego nie chce hulać. nie wiem co mam zrobić...może zamiast Am aktualizować MobileMap...cholera mnie bierze, tymabrzdiej że znajomemu zinstalowałem AM w TraK-u i odpaliło odrazu!
odpiąłem synchronixzację
wywaliłem pliki traffica
ustawiłem parametry sygnału( COM2 i 4800bps)
i....nic! dalej szuka sygnału a jak znajdzie to mi wyznacza nowa trase :evil: :evil:
 
 
strzyzol
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 20
Wysłany: 2010-08-05, 12:09   

Jaki masz ustawiony port i prędkość? Ja na Clarionie MAP360 mam AM 6.5 port COM2 i 4800bps i sygnał łapie po 20sec.
 
 
Herer 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Lip 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-08-06, 09:06   

strzyzol mam Auto(COM2) i 4800bps. teraz mi łapie sygnał ale czekam na to z 20minut! .......
 
 
hubicom 
Waypoint
GC 5066FMBT / HTC DZ



Wiek: 41
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 88
Skąd: PN WLKP.
Wysłany: 2012-01-17, 06:41   Jak zmusić Clairon MAP370 do AutoMapy?

Witam.
Próbowałem ten sprzęt odblokować jak w postach dotyczących Clairon MAP360
ale nic z tego nie wychodzi.
Chce tylko żeby zamiast starej MapyMap z karty SD odpalała sie AutoMapa.
(jeśli nie ma takiej potrzeby to nawet nie chcę jej odblokowywać).
(chodzi to na WinCE 4.2)
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1382
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-01-17, 09:16   

Witam
Czy po wybraniu NAWIGACJA z menu Clariona, pojawia Ci się menu wyboru



jeśli tak, to
- w katalogu Clarion, znajdź plik MENU.INI
- w pliku zmień ścieżkę => aby zamiast mapymap, program czytał Automapę
pamiętaj:
- urządzenie jest chyba widziane jako "My Flash Disk"
- karta pamięci jako "Strorage Card"
to także musisz zmienić podając ścieżkę dostępu do Automapy na karcie

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-01-17, 16:53   

Wystarczy sam program AM przekopiować do nawi (mapę na karcie) zmienić nazwę na bodajże clarion i wce42Am.exe na clarion i uruchamiasz za pomocą oryginalnej ikony mobile map (oryginalny folder programu można przemianować na np clarion1).
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
tobi1401
azymut


Dołączył: 13 Lip 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-07-13, 21:47   Automapa w map370 problem

witam mam problem z clarionem wgrałem auto mape i wyrzuciłem z niego folder clarion fabryczny i wrzuciłem auto mape i zmieniłem nazwe na clarion tak jak w instrukcji jednak po wszystkim odpalam nawigacje i mi wyswietla ze nie może znaleźć clarion.exe i tak w kółko. pomoże ktoś co z tym zrobic

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-07-14, 15:56 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - punkt 4
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-07-14, 03:35   

Zmieniłeś nazwę folderu z AM. W tym folderze jest plik startowy AM (wcAm.exe). Zmień jego nazwę na clarion.exe i sprawdź efekt.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1382
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-07-22, 12:23   Re: Automapa w map370 problem

tobi1401 napisał/a:
witam mam problem z clarionem wgrałem auto mape i wyrzuciłem z niego folder clarion fabryczny i wrzuciłem auto mape i zmieniłem nazwe na clarion tak jak w instrukcji jednak po wszystkim odpalam nawigacje i mi wyswietla ze nie może znaleźć clarion.exe i tak w kółko. pomoże ktoś co z tym zrobic

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-07-14, 15:56 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - punkt 4


Witam

A po co tak?
Przeczytaj moją wcześniejszą wypowiedź => pobierz i zainstaluj menu wyboru

http://chomikuj.pl/a_krakow/Clarion+GPS+instrukcja

potem wgraj na kartę Automapę
w pliku MENU.INI podaj ścieżke do Automapy (zamiast do Mapymap) i po sprawie

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 10