Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nokia 330 / PD-12 Problem z automapą
Autor Wiadomość
Algeroth
azymut


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-07-20, 23:07   Nokia 330 Problem z automapą

Witam, dałem ostatnio GPS mojemu szefowi, powiedział że mi wgra nową mapę więc się zgodziłem. Wziął moją kartę z oryginalną automapą a gpsa mi oddał. Teraz gdy wkładam kartę do Noki 330, klikam w zakładkę Nawigacja i się nic nie dzieję. Mogę klikać milion razy i nadal nic. Gdy wchodziłem w Windows, to tam pojawiały się problemy że ten plik AUTOMAPA EU.EXE czy jakoś tak jest nieobsługiwany, natomiast klikając w tą ikonke od programu automapy na gpsie , pokazywało się że obiekt po za mapą szczegółową. Próbowałem wgrywać automape inną, zgodnie z instrukcją czyli kabel usb + microsoft activesync , instalacja z poziomu PC i powinno śmigać , ale to na nic. Nie mam backupa zrobionego z oryginała, tylko z tego co on mi dał. Proszę o szybką pomoc.Dzięki.

Dodam też , że gdy wejde w MS , klikajac kilka razy I w informacjach , wyskakuje mi komunikat, że albo nie można otworzyć gps,albo jak mi teraz się udało,automapa się załadowała , ale pojawiło się że nie można znaleźć GPS :(
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-07-21, 06:32   

Przeprowadź na nowo instalację zaznaczając dodatek dla swojego modelu - będzie OK
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 90
Wysłany: 2010-07-25, 10:40   

Witam
Mam podobny problem jak Algeroth i wgranie dodatku do noki 330 nic nie daje.Jak coś mi sie uda naprawic to dam znac...
 
 
Xplayer01
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-02, 08:22   Nokia 330 - problem z AM

Witam, zainstalowałem gotowca, AM działa... tylko jest jeden mały problem - gdy chce przesunąć mapę w górę/dół/bok to po dotknięciu ekranu wyskakuje mi menu - w czym może tkwić problem ? Instalowałem tą samą mapę na Clariona 770 i chyba (to było kawałek czasu temu) nie było takiego problemu...
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-02, 09:16   

Którą AM( z numerkiem...) :?: A najlepiej do tego celu użyj wersji instalacyjnej to naprawdę 10-15 min. roboty i pózniej mniej problemów.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
zzzubr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-15, 15:54   Re: Nokia 330 - problem z AM

Xplayer01 napisał/a:
Witam, zainstalowałem gotowca, AM działa... tylko jest jeden mały problem - gdy chce przesunąć mapę w górę/dół/bok to po dotknięciu ekranu wyskakuje mi menu - w czym może tkwić problem ? Instalowałem tą samą mapę na Clariona 770 i chyba (to było kawałek czasu temu) nie było takiego problemu...


Witam mam ten sam problem Mapa zainstalowana to 6.5.0(1059) na Noki 330 i dzieje się tak jak opis powyżej w trakcie pruby przesunięcia mapy wyskakuje Twoje menu.
Proszę o pomoc.
Identyczną mapę zainstalowałem na HTC Touch pro i na Larku i działa bez problemu.
 
 
Xplayer01
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-15, 16:43   

Zainstalowałem inną AM i to samo w przypadku Noki - wyskakuje to Meny, a na Clarion śmiga jak trzeba... hmm
 
 
zzzubr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-16, 13:20   

Nikt nie ma pomysłu jak nam pomóc...??
 
 
fiolek_1986 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 6
Skąd: POL
Wysłany: 2010-11-07, 12:15   

AM nie odtwarza dźwięków mam wersję 6.6.1 (1220) EU kolega ANDRBACH w spiżarce chomikuj już nie ma plików. Ma ktoś może będę wdzięczny

prosze o link pomocy
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-09-24, 11:14, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2010-11-08, 00:31   

1. Masz zainstalowane głosy w AM?
2. Nie masz wyciszonego urządzenia?
3. Wybrany głos?
4. Jakie ustawienia głosności w AM?
5. masz dźwięki klikania w AM?

Co do cytatu (dodałem tagi QUOTE) to opisano sposób customizacji panelu dla Nokii 500
_________________

 
 
fiolek_1986 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 6
Skąd: POL
Wysłany: 2010-11-08, 11:23   

tak mam zainstalowane głosy w AM
urządzenie nie jest wyciszone
głos wybrany Hołka
90% głośność w AM
nie ma nawet dźwięków klikania

???

[ Dodano: 2010-11-09, 00:49 ]
Proszę o pomoc:
dalej nie mam dźwięków w AM
może zna ktoś ten problem?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2010-11-09, 06:57   

W innych programch masz głos?

Najszybciej: format karty pamięci i ponowna instalka z jakiegos sprawdzonego źródła według http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097

Na ekranie masz głośniczek , czy głośniczek przekreślony?

Zobacz: http://www.my-navia.pl/vi...p=228295#228295
http://www.my-navia.pl/vi...p=238987#238987
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9243
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
fiolek_1986 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 6
Skąd: POL
Wysłany: 2010-11-10, 00:17   

szczerze niestety dalej nie działa szkoda miałem nadzieje ze ktoś z was jest w stanie mi pomóc
 
 
michalmaster1 
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-11-10, 11:37   Automapa 5.1.1 i nokia 330 Pd 12

Witam!
Mam navi nokia 330 PD 12, jednak pod AM nie wykrywa ona satelit, co mnie bardzo boli. Nie wiem, może port com albo baud mam źle, a może ktoś wie, na jakim protokole ona śmiga?

Proszę o rady i z gory dziękuję.
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-11-10, 11:44   

Cytat:
Automapa 5.1.1

A dlaczego taka stara jeśli można wiedzieć przecież jest juą o wiele nowsza AM6.6.1 :?:
Masz jeszcze jakiś inny działający program nawigacyjny na tym sprzęcie :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11