Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-02-28, 18:58
Jakie menu do odblokowania Larka 47.0
Autor Wiadomość
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-06, 16:40   

matts84 napisał/a:
Chodzi mi o to jakie możliwośći dają te Panele?

Poczytaj..
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
mnostwo lepszych i gorszych propozycji, na kazda rozdzielczosc i na kazdy sprzet.. Kazdy penel mozna dostosowac do kazdego sprzetu - wystarcza zmiany wpisow w plikch konfiguracyjnych - dobrac rozdzielczoasc dla sprzetu i pozmienicac sciezki na prawidlowe, a jesli nie cchemy sie bawic w edycje plikow, to trzeba poszukac panelu pod konkretne urzadzenie, z kompletem programow dodatkowych..
Czesc paneli nie wymaga wcale odblokowania sprzetu, jesli w urzadzeniu jest mozliwosc zmiany sciezki do programu nawigacyjnego, wystarczy w tej scizezce podac lokalizacje pliku uruchamiajacego panel i po klopocie..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
matts84
Waypoint
Lark Freebird 47.0


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-07-06, 17:49   

Panele działają, ale przy wyborze panela w wybór nawigacji niestety po odpaleniu panel jest pod nakładką larka, i trzeba robić tak aby najpierw wybierać explorer, zamknac proces gps2 i potem dopiero odpalać panel, testowalem na panelu Ayra, no chyba że trzeba coś pozmieniać w plikach jeszcze aby Ayra wskakiwała nad tą nakładkę Larka, bo Panel całkiem przyjemny, nie powiem.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9744
Wysłany: 2010-07-06, 17:58   

matts84, trzeba napisać skrypt, który zamyka oryginalny panel i uruchamia twój.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-06, 18:08   

matts84 napisał/a:
trzeba robić tak aby najpierw wybierać explorer, zamknac proces gps2 i potem dopiero odpalać panel
Mozna panel odpalic skryptem typu:
Kill ("gps2.exe")
Run ("\Storage Card\panel\start.exe")
Poczytaj o "MortScript"
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
matts84
Waypoint
Lark Freebird 47.0


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-07-06, 18:42   

Uuuu to już dla mnie wyższa szkoła jazdy. Byłby ktoś w stanie pomóc w zrobieniu tego skryptu?


Edit:
jeszcze 1 sprawa, pomimo że panel działa to np w playerze do filmów nie zapisuje ustawień, da sie coś z tym zrobić?

[ Dodano: 2010-07-06, 19:06 ]
Sam w to nie wierze ale chyba dałem radę :D

W folderze Ayra sa pliki win.exe i 2 plik konfiguracyjny win, zmieniłęm w nim wpisy na takie

Kill("Pnashell.exe")
Kill("explorer.exe")
Kill("startup.exe")
Kill("gps2.exe")
Run("\SDMMC\StorageCard\Ayra.exe")

I w wyborze nawi wskazałem win.exe, i już menu startuje i zamyka procesy. Teraz tylko problem niezapisywania ustawień został :/
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2010-07-06, 20:00   

Mici125 jesteś w błędzie Menu AirWolf z tego linku: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21297 działa dobrze zarówno na Larku 50.1 z WinCe 6.0 jak i Larku 47.0 z WinCe 5.0
Kerik
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-06, 22:07   

Kerik napisał/a:
działa dobrze zarówno na Larku 50.1 z WinCe 6.0 jak i Larku 47.0 z WinCe 5.0
Jak widzisz nie wszystkim.. nie czytaja, zmieniaja cos o czym nie maja pojecia i tak jest, ze potem nie dziala..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Mici125 
Waypoint
Lark 47.0


Wiek: 34
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-07-06, 22:37   

Airwolfa nie testowałem, tylko głównie panele na larka 43. Zazwyczaj problem leżał w innych nazwach 'sdmmc' oraz 'resident flash' no i w nazwach procesów do włączenia/wyłączenia. Ale poczytałem, podłubałem i już jakieś pojęcie mam.

matts84, a jak Ci działa ten panel bez explorera? Nie masz zawieszeń systemu itp?
 
 
matts84
Waypoint
Lark Freebird 47.0


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-07-07, 00:02   

Narazie mi działa bez problemu, odpalająć z menu Nawigacja wyłącza procesy Larka i zarzuca Panel, oczywiście modyfikowałem pliki win jak i pliki ini w których trzeba było zmienić właśnie to o czym piszesz. Jedynie panel nie pamięta ustawień, np odtwarzacza wideo.
 
 
Mici125 
Waypoint
Lark 47.0


Wiek: 34
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-07-07, 13:59   

Właśnie u mnie też nie pamięta ustawień żadnych programów. Nawet modyfikacji ikon na pulpicie windowsa ani wpisów w rejestrze. Wiem że inne modele mają ukryte partycje, ale u mnie nie ma akurat o tej nazwie. Czy ktoś obeznany mógłby mi napisać, jak szukać takiej partycji?

matts84, jeszcze jedno, mam u siebie takie coś, że jak uruchamiam np. worda bez explorera, to wyrzuca błąd przy próbie otwarcia pliku. Czy masz podobne problemy z jakimiś aplikacjami?
 
 
matts84
Waypoint
Lark Freebird 47.0


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-07-07, 17:17   

Nie miałem czasu jeszcze tego potestować. ale jak nie działa ci bez explorera to wywal komende kill explorer i wstaw run do takiego programu z apteczki co wyłącza pasek startowy, explorer będzie działać w tle.
 
 
Mici125 
Waypoint
Lark 47.0


Wiek: 34
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-07-07, 22:55   

Kill explorer jest zbędne, bo on i tak się nie uruchamia z menu larka. Żeby office dobrze działał musiałem dodawać run explorer. Ale dzięki za ten program, sprawdzałem go wcześniej i uznałem że on tylko wywołuje pasek.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 10