Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odtwarzacz z możliwością wygaszania ekranu
Autor Wiadomość
electronic 
Waypoint
| 4366FMBT 8GB |



Wiek: 25
Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-07, 17:11   Odtwarzacz z możliwością wygaszania ekranu

Czy istnieje taki odtwarzacz, w którym była by opcja wygaszenia ekranu? Chodzi mi o to żeby w programie był skrót do programu wyłączającego ekran. W sumie mogę tak robić minimalizując odtwarzać a później odpalać programik, ale jest to trochę niewygodne. Pewnie czas odtwarzania bez ekranu wydłużył by się ze 2 razy.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-08, 10:35   

Nitrogen ma ale nie wiem jak potem ekran uaktywnić. Możesz tez dorobić sobie przyciski będzie to skrót do tego programu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
electronic 
Waypoint
| 4366FMBT 8GB |



Wiek: 25
Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-08, 16:28   

Udało mi się wyłączyć ekran. W nitrogenie rzeczywiście jest taka opcja. Żeby z powrotem włączyć klikamy standby 2x i wyświetlacz się włącza!

[ Dodano: 2010-05-08, 18:45 ]
Mam jeszcze jedno pytanko. Jak wyrzucić ten pasek na dole (windowsowski) http://www.otofotki.pl/im...17_nitrogen.JPG
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2010-05-08, 21:23   

electronic napisał/a:
Pewnie czas odtwarzania bez ekranu wydłużył by się ze 2 razy.

Z praktyki wychodzi że średnio udaje się ten czas wydłużyć o 5-10% a w niektórych modelach udaje się go... skrócić. Wygaszacz to kolejny program który pracuje w tle, blokuje funkcje wyświetlacza i zżera zasoby ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
electronic 
Waypoint
| 4366FMBT 8GB |



Wiek: 25
Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-08, 21:36   

Ale czy działa on na takiej zasadzie, że wyłącza wyświetlacz, czy wyświetla czarny obraz?


Robiłem wczoraj testy w nocy i widać że jak wyświtlam np. czarną bitmapę to widać że śweici na niebiesko (klasycznie jak ekran lcd) lecz jak włącze wygaszanie w programie to ewidentnie świetlówki gasną. Zaraz idę czytać jaki prąd mogą pobierać, może rzeczywiście to znikome wartości rzędu 20mA.
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-06-13, 19:35   

Proponuje uzyc Scrsaver.
Ten na pewno wylacza i panel dotykowy i wyswietlacz.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9