Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-09-08, 11:26
Lark 35.6 Ile potzrebuje wolnego na SD
Autor Wiadomość
wlen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-05-18, 22:52   Lark 35.6 Ile potzrebuje wolnego na SD

Witam posiadam Larka 35.6 w nim kartę SD 4GB wrzuciłem na nią AM, TomTom-a, I iGO, zostało mi na karnie około 150MB wolnego miejsca, czy to wystarczy żeby Lark płynnie nawigował?
Po pierwszych testach wypada wszystko OK, czy według waszych doświadczeń czy jest to wystarczająca ilość miejsca żeby Lark w podróży nie zaliczał zwiech itp.?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9564
Wysłany: 2010-05-19, 07:30   

Do tego potrzebna jest pamięc RAM, a na nia nie masz wpływu.
Am tnie sie na prawie każdym sprzęcie: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18387 , iGo nigdy.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wlen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-05-19, 22:19   

Czyli karta SD może być zapełniona nawet do 99% i nie będzie miało to w pływu na działanie nawigacji.
 
 
eZygmunt 
Waypoint



Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 189
Skąd: przeważnie z Krakowa
Wysłany: 2010-05-20, 08:10   

wlen napisał/a:
karta SD może być zapełniona nawet do 99% i nie będzie miało to w pływu na działanie nawigacji.

W zasadzie tak - acz trochę wolnego miejsca jednak musisz mieć - programy nawigacyjne (pewnie wszystkie, ale znane mi - czyli iGO, AM, MapaMap - na pewno) - zapisują w plikach konfiguracyjnych pewne dane (choćby ostatnią pozycje pojazdu, nowo wprowadzane "ulubione", parametry trasy itp.) tworząc w tzw. "międzyczasie" plik tymczasowy - zamieniany później na plik "kopii starych danych". Pliki te nie są "wielkie" (no chyba, że masz tysiące "ulubionych") ale jednak trochę przestrzeni na dysku program lub system operacyjny potrzebuje do ich przetwarzania...
A jeszcze - przy "zapchanej" karcie nie będziesz miał gdzie zapisać "śladu" podróży (oczywiście o ile taką potrzebę byś miał) - a te pliki mogą zająć sporo miejsca...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11