Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
ekran przestaje reagowac po kilku minutach pracy
Autor Wiadomość
jax_pl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-05-04, 15:31   ekran przestaje reagowac po kilku minutach pracy

Witam

Mam problem z akirą 3512-a3. kiedy jestem w windowsie to po kilku minutach pracy ekran przestaje reagować na dotyk. jaka może być tego przyczyna?

Pozdrawiam
 
 
 
kareena 
Waypoint
akira mm-512 i SG710



Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 18 Lut 2008
Posty: 167
Wysłany: 2008-05-04, 16:29   

Znaczy jedynym lekarstwem jest wtedy reset lub on/off ?

Jeśli brak reakcji jest chwilowy to komputerek pewnie rozmyśla nad skomplikowaną czynnoscia ;)
_________________
k4r33n4
 
 
jax_pl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-05-04, 18:34   

Niestety to nie jest chwilowe bo czekałem ok. 3 minut i nic.
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-04, 19:51   

kareena pytała - czy wyłączenie pomaga - że kobieta - to wypada odpowiedzi udzielić a i moją ciekawość to zaspokoi...

Wiadomym jest że reset przywróci urządzenie do życia, ale powiedz też czy później szybko znów problem się pojawia?

Może masz jakiś program, który ma działać jako wygaszacz ekranu? I to powoduje zwiechę...

Jeśli jednak nic nie instalowałeś i samo się tak z siebie robi - to możesz mieć problem znany z MM512 czyli wadę sprzętową... Oby nie...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
jax_pl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-05-05, 16:02   

problem pojawia sie przy każdym włączeniu akiry. nie mam wygaszacza ani zadnych aplikacji zainstalowanych ale wiem ze sie akira nie wiesza bo zegar działa dalej tylko ekran traci czułości
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-05, 16:46   

Oj niedobrze - masz tradycyjne objawy problemów z ekranem dotykowym...

Ale poszukaj jeszcze na forum... ktoś, gdzieś pisał że przeinstalował jakieś oprogramowanie do nawigacji, ale nie pamiętam czy to było AM czy MM (prędzej to drugie) i problem z ekranem dotykowym przestał go nawiedzać... Może i Tobie pomoże to rozwiązanie
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
jax_pl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-05-05, 19:27   

dodam jeszcze że czasami jak zresetuje i mam "zablokowaną" nawigacje to ten problem nie występuje. ale w windowsie praktycznie za każdym razem :/
 
 
 
ksiecio 
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 134
Skąd: Chełm
Wysłany: 2008-05-05, 20:42   

mi taki zawias zdarza się sporadycznie...nie przejmuje się tym...on/off i po sprawie :)
raz na miech daję mu reset ... o sprzęt wysokiej klasy trzeba dbać :D
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-06, 04:56   

jax_pl napisał/a:
dodam jeszcze że czasami jak zresetuje i mam "zablokowaną" nawigacje to ten problem nie występuje. ale w windowsie praktycznie za każdym razem :/


Domyślam się że chodzi na MapaMap w wersji zablokowanej?

Tak czy inaczej spróbuj zrobić jak pisałem...


Ja powoli zabieram się do pakowania mojej aby ją wysłać na serwis - mnie już wnerwia ten problem bo też mi się wiesza ekran...

Athletic milczy na kolejne maile - więc im to wyślę i niech się martwią...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2008-05-17, 15:47   

Jednak ;-)
Jak oddasz w biedronce to raczej nastaw się na zwrot kasy, ale jak wyślesz do Athletica to nie wiem... Popatrz jeszcze w gwarancję, bo tam pisało o oddaniu do punktu zakupu.
W każdym razie nie mogąc doczekac się promocji zastanawiam się teraz nad Asusem A696 czy Mio P560. Nie mam przekonania już do Akiry. Zwłaszcza że widzę serwis olewa Twoje próby kontaktu.

Pozdrofka.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 9