Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Pantera - karty SD
Autor Wiadomość
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-28, 08:30   Pantera - karty SD

jacekp1313 napisał/a:
Jeszcze jedno: jakie karty SD czyta pantera - proszę o info do spisu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=11345#11345


Ja w Akirze Pantera używan karty kingtona 2 GB MicroSD
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 13:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
genios
azymut


Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-02-01, 13:15   

U mnie działa 4Gb Kingstona
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-02-02, 11:28   

genios napisał/a:
U mnie działa 4Gb Kingstona

jacekp proponuję też dołączyć do tego wątku :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=133299#133299 żeby pózniej nie było nie potrzebnych pytań.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
JuliuszM
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-04, 21:08   

Moja Akira pantera nie widzi karty SD
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-03-04, 21:11   

Jaka karta?
Komp ją widzi?
Jak sformatowana?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
JuliuszM
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-04, 21:14   

Micro SD 2Gb lapciak widzi.po formacie w kompie Akira widzi kartę, ale do pierwszego wyłączenia on/off i potem jej już nie widzi
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-03-04, 21:18   

Wkładasz karte do włączonej nawigacji?
Ile czasu czekasz, aż ja zobaczy?
Jaka metodą odblokowana Pantera?
W jakim programie widzisz, że nie ma karty?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
JuliuszM
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-04, 21:42   

Nigdy nie wkładam kart na włączonej nawigacji.Karta była widoczna w My Device.Pantera odblokowana zwyłym sposobem czyli autorun.inf. Ciekawostka teraz widziała przez moment kartę ,ale po podłączeniu kabla do kompa ikona karty znikła
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-03-04, 21:43   

A bez podłączania do PC? Też przestaje widzieć?
Jakim programem łączysz sie z PC?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
JuliuszM
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-04, 21:53   

ActiveSync. Jeżeli nie podłączam PC to widzi.Ale Pantera po wyłączeniu ON\OFF robi twardy reset i tu jest babol .Wraca do pierwszych ustawien data,czas ,itp,itd.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-03-04, 21:56   

A co robisz po on/off, żeby widziała kartę?
Bo zerowanie data/czas to norma w wiekszości nawigacji (nie zużywa prądu do podtrzymania zegara). Czas powraca po połaczeniu z satelitami.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
JuliuszM
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-04, 22:07   

Wkładam do czytnika kart PC,wyciągam,wkładam do Pantery "Refresh" i jest. Raczej to nie normalne zachowanie karty.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-03-04, 22:10   

A nie możesz od razu "odśwież" w nawigacji?
Masz możliwośc sprawdzenia innej karty?
Jak formatowana - FAT, czy FAT32?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
JuliuszM
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-04, 22:13   

Chyba mam. Prawdopodobnie przyczyna leży w samym sprzęcie. Ruszyłem kartą na włączonej Panterze i ikona karty znikneła.Ponownie ruszyłem karte i momentalnie sie pokazała. Coś jest nie tak z gniazdem karty lub z samą kartą.

[ Dodano: 2010-03-04, 22:18 ]
Dzięki za wsparcie.Zawsze jakieś pytania dają do myślenia i działania.
 
 
MISIEKMICH
azymut


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2010-03-30, 12:16   

U mnie działa Kingston microSDHC 4GB class 4, formatowana narzędziem "HP Drive Key Boot Utility"
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11