Przesunięty przez: navigator 2008-07-27, 17:45 |
Microsoft ActiveSync 4.5 problem |
Autor |
Wiadomość |
rogerst
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2008-06-05, 15:30 Microsoft ActiveSync 4.5 problem
|
|
|
Mam pytanko nie moge sie polaczyc z navi przez caly czas wyskakuje jakis komunikat ze albo cos z zapora albo cos tam czy ktos sie z tym borykal wczesniej czy to jest tylko u mnie problem
Probowałem zrobic co sie mi zdawało zeby zrobic i nic. |
Ostatnio zmieniony przez rogerst 2008-06-05, 16:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
harry
Maestro GPS Szukaj-czytaj-pytaj

Pomógł: 88 razy Dołączył: 03 Sty 2008 Posty: 3457 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-06-05, 16:38
|
|
|
rogerst napisał/a: | komunikat ze albo cos z zapora albo cos tam | Każdemu się może zdarzyć.
Najlepiej zrobić coś z zaporą albo coś tam i po kłopocie... |
|
 |
yarek
azymut

|
Wysłany: 2008-06-05, 16:59
|
|
|
Witam Wszystkich jestem tu po raz pierwszy moj problem polega na tym ze polaczylem sie z navia i odblokowalem ja a teraz za żadne skarby nie moge sie z nia polaczyc juz mecze to z godzine |
|
|
|
 |
harry
Maestro GPS Szukaj-czytaj-pytaj

Pomógł: 88 razy Dołączył: 03 Sty 2008 Posty: 3457 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-06-05, 17:13
|
|
|
yarek napisał/a: | moj problem polega na tym ze polaczylem sie z navia i odblokowalem ja a teraz za żadne skarby nie moge sie z nia polaczyc juz mecze to z godzine |
Połączyłem się z Marysią i zaprosiłem ją na kawę (ale nie ustaliłem gdzie); teraz za żadne skarby nie moge sie z nia polaczyc juz mecze to z godzine.
Szklana kula w remoncie... |
|
 |
dasior591
Maestro GPS GoClever 5065FMBT

Pomógł: 279 razy Wiek: 29 Dołączył: 07 Cze 2008 Posty: 8301 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2008-06-07, 16:48
|
|
|
yarek napisał/a: | Witam Wszystkich jestem tu po raz pierwszy moj problem polega na tym ze polaczylem sie z navia i odblokowalem ja a teraz za żadne skarby nie moge sie z nia polaczyc juz mecze to z godzine |
Mi dzień po odblokowaniu przestała sie komunikować z komputerem, pomógł reset. |
|
|
|
 |
Palik25
młodszy inspektor GPS

|
|
|
|
 |
rogerst
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2008-06-13, 06:51
|
|
|
W moim przypadku też pomogła ta wersja i Bez Marysi i kawy.dzieki Palik25 |
|
|
|
 |
qpa93
Waypoint

|
Wysłany: 2009-07-03, 19:04
|
|
|
Weź spróbuj też tak wyszukaj plik o nazwie "fixmapi" on jest w system32 i włącz go po prostu kliknij i powinno działać.Jeśli to nie poskutkuje zainstaluj ten program Kod: | http://rapidshare.com/files/251531849/USBToSeriaRS232.rar.html |
.W ostateczności zrób tak wyszukaj plik "Rapi.dll" i go usuń i przeinstaluj wtedy programik.POWINNO działać gwarancji nie daję ale mi zaskoczyło :) |
|
|
|
 |
gigo
Waypoint

|
Wysłany: 2009-12-24, 14:59
|
|
|
Panowie już nie mam cierpliwości próbowałem już wszystkiego moja Navia Nv33 nie może eksplorować po prostu komunikuje się ale nie mogę podejrzeć plików. Wczoraj było wszystko ok, a dziś już nie. mam orginalne backum a przez cały czas wyskakuje jakiś komunikat że albo coś z zaporą, że program Microsoft AktiveSync nie może z aktualizować itd. Może jest jakas rada na to ? Probowałem kasowac te pliki uruchamiać jak koledzy podali wyżej ale to nie zdło rezultatu , zmieniłem tez na starszą wersje AS i nadal to samo. Navigacja działa i komp ją widzi ale jak klikam na Eksploruj to otwiera sie puste okno i tyle. Wczoraj były pliki a dziś już nie ma.Zaznaczam Navia normalnie działa. a i w ustawianiach Navi w opcjach są dwie ikony na USB włączam tą z tymi strzałkami do siebie ale też i jest tam Pamięc masowa i na żadnym nie mogę eksplorować? Zna ktoś na to rozwiązanie? |
|
|
|
 |
mormot
Navi Expert

|
Wysłany: 2009-12-24, 15:19
|
|
|
Miałem podobną sprawę- zmień przewód fabryczny USB -Kup nowy ze sklepu. U mnie po zmianie przewodu ani razu nie zerwało połaczenia.Działa teraz bez zastzeżen.Mądrości były na Forum -minn(jacekp1313) |
|
|
|
 |
gigo
Waypoint

|
Wysłany: 2009-12-24, 16:56
|
|
|
mormot napisał/a: | Miałem podobną sprawę- zmień przewód fabryczny USB -Kup nowy ze sklepu. U mnie po zmianie przewodu ani razu nie zerwało połaczenia.Działa teraz bez zastzeżen.Mądrości były na Forum -minn(jacekp1313) |
Bardzo dziękuję za rozwiązanie i życze Wesołych świąt. Kabel drugi miałem z Huba i odrazu zaskoczyło. Dziękuje. A na tym orginalnym kablu po zamknięciu systemu pokazywał się plik o nazwie RAPIMgr że system nie może go zamknąć i trzeba było ręcznie aby system mógł swobodnie sie z restartować. Pozdrawiam.
I nadal nie łączy się .a mam już trzy kable i na każdym jest to samo
Połączy na jedną-dwie sekundy i rozłancza.
no i tylko raz zadziałało. jakieś inne sugestie?
Czy można z karty Micro SD w grać backup, bo mam kopie orginał utworzoną wcześniej?
Po podłączeniu cały czas wyskakuje, że nie można się połączyć tak samo i na drugim kompie. Mam też problem z zamknięciem okna eksploratora z pustym oknem.
Uruchomiłem na karcie system ale nadal brak komunikacji z PC. a chciałem w Navii powrucić do ustawień fabrycznych ale jak ? brak plikow w eksplorer. system mój w PC to XP |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|