Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2009-11-06, 14:04
navia z wyświetlaczem 4,3"
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2009-10-26, 11:30   

A jakie ITM pokazuje uruchomione?
Menu jest identyczne, jak w Sigms ST20, więc myslałem, że procesy będa podobne - http://www.my-navia.pl/vi...p=112430#112430
Zrób zrzut ekranu w zawartością folderu Windows - http://peszek.fotosik.pl/albumy/665725-4.html

Do testów przygotowałem panel KLIK + skrypt startowy KLIK . Wszystko na kartę SD, bez ingerencji w nawigację. Prosze o sprawdzenie, czy skrypty działaja poprawnie - czy panel staruje po właczeniu nawigacji, i czy po jego zamknięciu (EXIT) włacza się na powrót fabryczny pupit.
Panel wygląda tak: http://www.my-navia.pl/vi...p=130204#130204
_________________

 
 
rejer 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Paź 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-10-26, 12:29   

Drodzy forumowicze, wiem, że ostro pracujecie żeby rozgryźć tą navię. Ostatnio jak chciałem kupić to mi zwineli wszystkie. Chodzi o prezent dla siostry. Wiadomo, nie chce ingerować w navie na tyle aby straciła gw. Także czy ten sposób działa w NV431? Jeżeli nie, to jak uważacie, czy to kwestia czasu kiedy ktoś tu wymyśli jak wgrać kilka programów nawigacyjnych na karte i żeby działały?

ps1 nie chce żeby znowu wszystkie wykupili zanim ja to zrobie
ps2 korzystałem z odblokowanej 3,5" navii, przejechałem z nią ok. 5000km i dlatego chcę kupić następczynię
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2009-10-26, 12:33   

Na pewno działa metoda z plikiem shell.ini na karcie SD (podaje się w nim ścieżkę dostępu do pliku, który ma startowac po włączeniu urządzenia), więc każdy program nawigacyjny da sie uruchomić.

Na pewno działa panel AYRA (też uruchamiany plikem shell.ini)

Na pewno da sie wgrać kilka programów na kartę i uruchamiac je z jakiegoś menu - czekam, aż ktoś wypróbuje panel i skrypty startowe z mojego poprzedniego postu.
Lub chociaż odpowie na kilka pytań z pierwszej strony wątku...
_________________

 
 
rejer 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Paź 2009
Posty: 14
  Wysłany: 2009-10-26, 12:39   

tym sposobem rozwiałeś moje wątpliwości, lece kupić (o ile nie jest zbyt późno) a przeróbki dokonam jak pojawi się stała sprawdzona wersja.

Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-10-26, 12:56 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-10-26, 12:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ADom78 
Waypoint
Nv35,Nv431+MM,OZI



Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 173
Skąd: Brodnica
Wysłany: 2009-10-26, 13:10   

Siedzę w domu z synkiem a karta SD siedzi w samochodzie z żoną. więc sprawdziłem podmiankę explorer.exe ze starej dobrej apteczki. Podmieniłem plik \ResidentFlash\MapaMap30\MAPAMAP3.exe i w ten sposub klikając w menu na przycisk "nawigacja" mam winde z paskiem startowym.
Swoja drogą zastanawiam się dlaczego Gość ciągle zastanawia się jak to zrobić. :-)
_________________
Gość życzę Ci dużo radości z twojej NAVIgacji.
Ostatnio zmieniony przez maxpl 2009-10-31, 10:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
stopamarcin
Waypoint
GoClever 5040



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 73
Wysłany: 2009-10-26, 13:56   

Dzwoniłem do serwisu i pytałem co z tą gwarancją. Powiedzieli mi tylko tyle:
1. Po wgraniu lub uruchomieniu innej mapy niż MapaMap traci sie ale tylko gwarę na software, gwarancja na sprzęt zostaje caly czas.
2. Zezwalają na aktualizację/kupno ale tylko MapaMap a nie żadnej innej.
3. Nawet jak nie ingerujesz w soft ani Windowsa to powiedzieli że przez same uruchomienie AutoMapy z karty SD lub innej mapy zostaja ślady że coś innego było uruchamiane.
Ale mówię gwarancja na sprzet zostanie, wiec jakby cos się zepsuło to głównie sprzet a wtedy gware masz.
A po drugie chyba jak kupuję GPS-a to wolno mi sobie na tym zainstalowac co chce a nie to co oni mi każą!
Jak kupujesz komputer to też Ci nikt nie narzuca że masz zainstalować np Vistę czy XP-ka, ja mogę działać na Linuxie i g**** im do tego!
 
 
rejer 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Paź 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-10-26, 14:00   

Kupiona, ale jeśli jeszcze ktoś chce to radzę się pospieszyć, w dużej biedronce we Wrocławiu zostały 4 jak kupowałem.

ADom78 - w takim razie czekam na powrót Twojej żony ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2009-10-26, 14:04   

stopamarcin napisał/a:
3. Nawet jak nie ingerujesz w soft ani Windowsa to powiedzieli że przez same uruchomienie AutoMapy z karty SD lub innej mapy zostaja ślady że coś innego było uruchamiane.
A konkretnie pozostaje ślad w rejestrach (klucz AQURAT w przypadku AutoMapy) - ale jak sprzęt się sypnie (np płyta główna) to i tak nikt nie sprawdzi rejestru. A uwalony soft i tak prawie zawsze jest naprawiany na koszt użytkownika.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-10-26, 14:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
stopamarcin
Waypoint
GoClever 5040



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 73
Wysłany: 2009-10-26, 14:18   

Cytat:
A konkretnie pozostaje ślad w rejestrach (klucz AQURAT w przypadku AutoMapy) - ale jak sprzęt się sypnie (np płyta główna) to i tak nikt nie sprawdzi rejestru. A uwalony soft i tak prawie zawsze jest naprawiany na koszt użytkownika.

Podaj jak możesz ścieżke tego klucza.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2009-10-26, 14:21   

Nie używam AutoMapy (iGO jest szybsze i ma lepsze mapy).
CERegEditor powinien znaleźć bez problemów. Sprawdź też, czy nie tworzy się folder AutoMapa w nawigacji (na karcie nie ma znaczenia)

Jest już dział Nv431 ( http://www.my-navia.pl/index.php?c=67 ) - proponuję dalszą dyskusję przenieść tam.
_________________

 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-10-27, 06:29   

gregor-p napisał/a:
Kupiłem dzis kilka minut po 7 i juz działa auto mapa 5.5.3, żadnych kombinacji nie trzeba, odblokowuje się tak jak nv45 i nv47, wgrać Ayra na karte i po sprawie, tylko rozdzielczość inna ponieważ było to robione do 3,5 cala, ale mi nie przeszkadza
tu masz wersje 4,3:
http://chomikuj.pl/Sance/...lo+ayra/Pulpity
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2009-11-06, 14:03   

Wczoraj wieczorem kilka sztuk (drugi rzut?) było w Gdańsku, na Krzemowej
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 14