Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
akira 4301-własciwości
Autor Wiadomość
Taki_Gość
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-13, 15:50   Co dobrego w cenie ok. 300zł.

Jaka nawigacja byłaby najlepsza w cenie ok. 300zł. W grę wchodzą tylko modele z możliwością odblokowania (możliwe że w przyszłości instalowałbym na tym Auto Mapę). Ewentualnie jeśli uważacie że lepiej dołożyć to podawajcie droższe modele i piszcie dlaczego warto zdecydować się akurat na te.
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-11-13, 16:12   

Wybacz moja arogancje ale na Twoje pytanie juz jest masa odpowiedzi,wystaczr zerknac nizej pod tematem
 
 
Taki_Gość
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-13, 17:08   

Nie emyl@, nie ma. Z bardzo prostego powodu - każdy ma inne wymagania czy oczekiwania. Nie ma sprzętu idealnego który w danym zakresie cenowym spełniłby wymagania wszystkich którzy właśnie tyle mogą lub po po prostu chcą wydać. Dlatego każdy temat o poszukiwaniu sprzętu, nawet w tej samej kategorii cenowej jest tak naprawdę innym tematem. Dopiero rozmowa prowadzona w danym temacie zweryfikuje które urządzenie będzie najlepsze dla założyciela tematu.

Mało tego - na tym Forum nie ma wśród relatywnie nowych wątków tematu o urządzeniach z zakresu cenowego podanego przeze Mnie. Być może jest coś o urządzeniach w okolicach 300zł. w tematach podchodzących pod archiwalne, tych nie przeszukiwałem. Jeśli nawet takie, starsze tematy są to czy nie uważasz jednak że urządzenia tego typu zmieniają się na tyle szybko że takie tematy (jeśli są wśród starszych) stały się nieaktualne?
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-11-13, 19:20   

Taki_Gość napisał/a:
każdy ma inne wymagania czy oczekiwania. Nie ma sprzętu idealnego który w danym zakresie cenowym spełniłby wymagania

Sam sobie odpowiedziałeś. To TY musisz wiedzieć czego oczekujesz. W tej granicy cenowej masz modele które tu sa na forum główymi aktorami. I to wszystko. Jaki? Sam musisz sobie wybrać.
Taki_Gość napisał/a:
Nie emyl@, nie ma.

JEST! Tylko ty tego nie znalazłeś bo... w 17 minut pobytu na forum po zarejestrowaniu (patrz screen na dole postu) nie możesz znaleźć odpowiedzi. Musisz posiedzieć kilka godzin i poszukać, a odpowiedź znajdziesz.

ODBLOKOWANE NA PROŚBĘ kol. "Taki_Gość"

zrzut ekranu1.jpg
Plik ściągnięto 19 raz(y) 19,58 KB

_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Taki_Gość
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-15, 12:21   

Zauważyłem że w RTV Euro AGD jest promocja Akiry MM-4301 i tutaj pojawia się moje pytanie. Jak w końcu jest z procesorem w tym modelu? W jednym z wątków Forum ktoś napisał że w nowszych Akirach 4301 jest zainstalowany gorszy procesor. Nie zostało to jednak do końca wyjaśnione. Podawane natomiast informacje o procesorze w zależności od wersji były podobne (różniły się o kilka Herzów).

Jak to więc naprawdę wygląda w tym modelu? Czy rzeczywiście nowsze, później produkowane wersje wyposażone są w procesor starszej generacji?
 
 
micmal 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-11-15, 14:38   

ja własnie taka kupiłem - i na pudełku napisane,ze siedzi tam SIRF ATLAS III
 
 
Taki_Gość
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-15, 22:01   

micmal napisał/a:
a pudełku napisane,ze siedzi tam SIRF ATLAS III


Zakładając że tak jest naprawdę (a raczej jest) to wygląda na to że informacja o instalowaniu starszej generacji procesorów w nowszej generacji jest na szczęście fałszywa :wink:
Dzięki.
 
 
miki1998
Waypoint


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-11-16, 01:04   

Na pudełku producent można napisać prawie co chce nawet i SIRF ATLAS IV. :mrgreen: Zauważcie, że znakomita większość nawigacji ma na papierze procesor SIRF ATLAS III taktowany częstotliwością 400MHz. Jak jest na prawdę trudno dociec.
Jednak w przypadku Akira stadion skłaniałbym się do tezy, że wewnątrz jest na prawdę SIRF ATLAS III.
Resinfo oraz System properties z WIN CE wyświetla ARM926T AT4X0A, natomiast TCPMP81pl podaje ARM926E taktowany częstotliwością 326 MHz.
Takie same parametry uzyskał kolega orashare92. W wątku http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0 zamieścił zdjęcia rozebranej przez siebie nawigacji. Ponieważ w Akira 4301 mamy te same dane to oznacza, że producent Akiry podał prawdę.
Sam posiadam 4301. Ciekawość kazała mi zajrzeć do środka jednak wiele nie zobaczyłem bo procesor spoczywa za metalową blaszką która jest dobrze oblana cyną.

DSC00114.JPG
Plik ściągnięto 27 raz(y) 562,39 KB

 
 
walus1712 
młodszy inspektor GPS
falubaz


Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 14
Skąd: zielona góra
Wysłany: 2009-08-18, 22:55   akira 4301-własciwości

Witam mam pytanko odblokowalem sobie akirke ale mam problem taki ze jak klikam na ikonke obojetnie jaką i przytrzymuje powinno sie otworzyc własciwosci u mnie w akirce pojawia sie kółeczko które sie kręci i nic jak to zmienic ,prosze o pomoc
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2009-08-19, 06:09   

Sprawdź w Windows\Panel Sterowania ustawienia myszy/urządzenia wskazującego
_________________

 
 
jarekST20
Waypoint
Sigma ST20


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 44
Wysłany: 2009-08-19, 17:17   

Nic z tym nie zrobisz po prostu w tej akirce jest taka wersja win, a zależy to chyba od explorera.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2009-08-19, 17:31   

Zawsze można go podmienić - plik explorer.exe jest w download - apteczka
_________________

 
 
walus1712 
młodszy inspektor GPS
falubaz


Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 14
Skąd: zielona góra
Wysłany: 2009-08-19, 22:36   akrka

podminiłem explorer-a i nic sie nie zmnieniło ,mozecie powiedziec jak zmienic tapetke bo ta niebieska z tym napisem na srodku ekranu jest brzydka jak świat,dzieki z góry za wczesniejsze odpowiedzi :)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2009-08-20, 06:36   

Poczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1097 Po zmianie w rejestrze będziesz miał nieznikająca tapetę (dowolną, byle 480x272 piksele, format BMP) i ikony na pulpicie
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 12