Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:39
Problem z Goclever 4330A
Autor Wiadomość
rybak61
azymut


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-05-11, 15:14   Problem z Goclever 4330A

Witam chciałbym prosić o pomoc kupiłem niedawno GPS.Goclever 4330 z navigatorem 8 .Po rozpakowaniu wszystko było ok. ale po małej zabawie nie chce działać,po prostu po włączeniu i pokazaniu się pierwszej strony ,gdy chcę załadować nawigację naciskam na nią zaczyna się ładowanie i pokazuje to że się ładuje a po chwili znowu otwiera się pierwsza strona.Czy mógłby ktoś doradzić co może być przyczyną tego problemu. :oops:
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-05-11, 16:28   

A probowales zresetowac urzadzenie? Na czym polegala ta mala zabawa?
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-05-15, 15:58   Re: Problem z Goclever 4330A

rybak61 napisał/a:
Witam chciałbym prosić o pomoc kupiłem niedawno GPS.Goclever 4330 z navigatorem 8 .Po rozpakowaniu wszystko było ok. ale po małej zabawie nie chce działać,po prostu po włączeniu i pokazaniu się pierwszej strony ,gdy chcę załadować nawigację naciskam na nią zaczyna się ładowanie i pokazuje to że się ładuje a po chwili znowu otwiera się pierwsza strona.Czy mógłby ktoś doradzić co może być przyczyną tego problemu. :oops:



Wygląda na uszkodzoną kartę SD, nagraj raz jeszcze obraz mapy na inną SD ( obraz masz na cd dołączonym do nawigacji ), no a przedtem zresetuj urządzenie mała dziurka z boku ( rysikiem z zestawu ) :)
 
 
lanca
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-07-19, 00:00   Go Clever 4330 nieznajduje satelitów ;/;/;/

Witam jestem nowicjuszem w Navi czytałem duzo postów na tym forum i postepowałem zgdonie z nimi aby odblokowac WIN oraz wgrac mapy... Stało sie tak ze Navi niechce mi sie zalogowac do sieci ;/ wywaliłem wszystko co wczesniej zrobiłem i dalej niechce sie zalogowac prosze o pomoc :(:(:( czy na gwarancji moga wykazac ze był odblok? Navi GoClever4330a z mapą Europe East TA 2008.04
 
 
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 685
Wysłany: 2008-07-19, 07:11   

lanca napisał/a:
Stało sie tak ze Navi niechce mi sie zalogowac do sieci

Sprecyzuj o co dokładnie chodzi ?
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
lanca
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-07-20, 17:57   

maxpl napisał/a:
lanca napisał/a:
Stało sie tak ze Navi niechce mi sie zalogowac do sieci

Sprecyzuj o co dokładnie chodzi ?

Niechciała poprostu znalesc satelity a teraz nawet mapa niechce sie otworzyc ;/ pisze ze "Application Mobilenavigator.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem presist, contact the program ventor" tak jak juz wczesniej pisałem wszystkie mapy wywaliłem które pokopiowałem oraz plik ShellGPS.ini juz sam niewiem co robić ;/ czy jest mozliwosc ze były jakies zabezpieczenia w rejestrze i dlatego niechce odpalić? jesli tak to jak jes przywrócic do stanu prawidłowego
 
 
kubacki1989 
azymut


Wiek: 48
Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 3
Skąd: polska
  Wysłany: 2008-07-22, 00:01   GoClever 4330 potrzebna pilna pomoc

mam nawigacje GoClever 4330 i w sprawach nawigacji jak narazie jestem zielony. posiada ona mape map chyba w wersji 7 na 99% i jakas tam baze fotoradarow dokladnie plik nazywa sie speedcam0711pl.. chodzi mi aktualizajce map najlepje jak mam zmienic ta oto z tego lin ku http://www.mapamap.pl/pl/aktualnosci "wakacje 2008"ten wyglad mi sie podoba jest duzo lepszy i jak moge szybko odblokowac windowsa? i bt? czytalem na forum lecz nie rozumialem nic z tego jestem zielony;( moj gg 7760939

pozdrawiam,
Kuba
 
 
Aissa 
SpecGrupa
navia2008


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 04 Lip 2008
Posty: 164
Wysłany: 2008-07-22, 07:30   

Obawiam się że do czwartku nie zzieleniejesz... Naprawdę chcesz zmieniać swój stary, wielokrotnie sprawdzony program na jakiś nowszy i niesprawdzony dwa dni przed wyjazdem?

Poza tym MapaMap7 to chyba najnowsza wersja o jakiej słyszałam ;-)
 
 
kubacki1989 
azymut


Wiek: 48
Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 3
Skąd: polska
Wysłany: 2008-07-22, 13:03   

a masz moze lub wiesz skad moge sciagnac nowa mape fotoradarow i jak dostac sie do windowsa?? bez zmiany nawigacji i nowe dokladniejsze mapy nie chodzi mi o oprogramowanie....
 
 
deck 
Navi Expert



Pomógł: 10 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 237
Wysłany: 2008-07-22, 21:59   

http://wwlsqad.cba.pl/poi_automapa.html
http://poi4am.ovh.org/

jak się dobrać do windy jest na forum:
Cytat:
ściągamy sobie CERemote: http://www.my-navia.pl/download.php?id=567
odpakowujemy na PC, łączymy się z urządzeniem przez ActiveSync i po uruchomieniu CeRemote klikamy na explorer - otwiera nam się okienko explorera. potem przechodzimy do punktu dotyczącego pliku lark_unlock011.zip w opisie poniżej dotyczącego wersji dłuższej i po jego zainstalowaniu kończymy zabawę - mamy winCE


a oprogramowanie jakie chcesz potem ... automapa 5 chyba będzie najlepsza ..
_________________
dobre CB + aktualne POI = dupochron ...inwestuj !
 
 
kubacki1989 
azymut


Wiek: 48
Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 3
Skąd: polska
Wysłany: 2008-07-23, 00:37   

dzieki mistrzu za pomoc zrezygnowalem z windy narazie ale do tego wroce nawet ja odblokowalem juz;p jak ktos bedzie szukal to tu ma baze fotoradarow http://www.chomikuj.pl/Ch...x?id=dsv&sid=47 pozdrawiam i dziekuje temat do zamkniecia;]

[ Komentarz dodany przez: Hukkle: 2008-07-23, 00:47 ]
jak sobie życzysz, zamykam.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-23, 07:54   

Aissa napisał/a:
Obawiam się że do czwartku nie zzieleniejesz
Miałaś pewnie na myśli "odzielenienie"... :mrgreen:
No i mamy dopiero środę, a tu już po sprawie - i to z fotoradarami. Dla chcącego nic trudnego.

Gratuluję koledze kubacki1989...
_________________

 
 
kamyk119 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 12
Skąd: Józefów k/Pruszkowa
Wysłany: 2008-07-23, 08:43   

lanca napisał/a:
maxpl napisał/a:
lanca napisał/a:
Stało sie tak ze Navi niechce mi sie zalogowac do sieci

Sprecyzuj o co dokładnie chodzi ?

Niechciała poprostu znalesc satelity a teraz nawet mapa niechce sie otworzyc ;/ pisze ze "Application Mobilenavigator.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem presist, contact the program ventor" tak jak juz wczesniej pisałem wszystkie mapy wywaliłem które pokopiowałem oraz plik ShellGPS.ini juz sam niewiem co robić ;/ czy jest mozliwosc ze były jakies zabezpieczenia w rejestrze i dlatego niechce odpalić? jesli tak to jak jes przywrócic do stanu prawidłowego


Przedewszystkim spokojnie, GoClever 4330 na szczęście jest programowo "praktycznie nieuszkadzalny" domowymi sposobami, chyba że go rozebrałeś, jeśli nie to wyciągnij kartę, wsadź do czytnika i sformatuj. Potem wsadź płytę (z mapą którą dostałeś z nawigacją) do czytnika i skopiuj na kartę katalog "Mobilenavigator". Jakby były kłopoty to daj znać. Problemów narobiłeś sobie prawdopodobnie kasują przypadkowo z innymi plikami jakiegoś .dll'a z karty.
_________________
Kamyk
 
 
 
Huee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-11-27, 19:58   Goclever 4300a

Witam znalazłem takiego posta na tym forum

"Mówiąc klawisze to może zbyt dużo powiedziane, bo raptem mamy włącznik i reset :-)
Nie mniej jednak, resetując 4330 rysikiem trzymając wciśniety przycisk włączania wchodzimy wprost do windows CE.
Czyli przyciskamy i trzymamy włącznik i resetujemy urządzenie.
WAŻNE!!! Trzymamy włącznik tak długo aż nie pojawi się pulpit Windowsa (kilka sekund)
Pozdrawiam.

Mazi

Przy okazji walczę z Automapą i ciągle mam problem z komunikatem FatalError w momencie znalezieniasygnału GPS. Może w tej kwestii ktoś mi pomoże. Próbowałem już formatowania karty, nazwy plików/katalogu oczywiście dokonane. Paczka AM ściągnięta z tego forum. Brakuje mi już pomysłów."

Ktoś pisał że za każdym razem działa czyli to nie jest stałe tylko co zrobienie tych kliknięc tak?


No i nie weim wkładam w tą dziurke resetu i nic :[


A i jak zrobić Backup mapy itp GPSU bo próbowałem kopiuj wklej bo nie mogłem przenieść to mijakiś błąd później wyskakiwał a w activesync to nie wiem ;/


A i da się jakoś instalować np gry lub total comandera bez odblokowanej ??
 
 
Klipobdg 
młodszy inspektor GPS
GoClever 4330A


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 11
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-07-06, 12:37   AutoMapa?

Pobierz sobie AM 5.3.0 Europe (1.66 GB) stąd, zainstaluj na karcie SD i ODPALAJ :)

Sprawdzone na GoClever 4330A kupionym z MapąMap.
_________________
GoClever 4330A - polecam!

MapaMap - odradzam...

AutoMapa - polecam!
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 10