To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

iGO, Primo Android - iGO_Luna mi nie działa - czyli watek o problemach

pakob - 2020-10-18, 17:28

szwagier22 gdyby to było takie proste-oczywiście,że sygnały mam wyłączone bo z iGO mam, do czynienia już od dawna.Nie próbowałem tylko po różnych kombinacjach wykasowywać save bo to nie było wcześniej potrzebne.To pikanie sprawdzałem na symulacji trasy i nie występuje tylko po wskazaniu przez lektora kierunku ale również jadąc po zwykłej prostej ulicy np 800 m od zbliżającego sie manewru-dlatego nie wiem o co chodzi i proszę o pomoc.

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2020-10-18, 18:20 ]
------------------------------------
przeniosłem , bo to jednostkowy przypadek. U mnie, tak jak i u @szwagier22, irytujacy ding nie wystepuje na najnowszej wersji skina

*columb* - 2020-10-19, 08:11

@pakob, a to... w sys.txt

Kod:
[sound]
ding_muted=1

pakob - 2020-10-19, 12:04

ja w wersji Luny pobranej z tut.forum w sys nie mam takiego zapisu.W iGO PAL jest-czy to konieczne to nie wiem a teraz nie mogę sprawdzić.Tak na marginesie napiszcie swoją opinie-czy ma sens iGO Luna w porównaniu do PAL'a i to z aktualnymi mapami (LUNA ma jednak mapy z 2019. Q4)?
turysta2907 - 2020-10-19, 21:40

Proszę o krótki poradnik/instrukcje do wykorzystania możliwości wyznaczania trasy głosem. Próbuję, i nic się nie udaje. Uruchamiam: utwórz nową trasę, uruchamiam mikrofon, dostaję komendę: powiedź adres. Wypowiadam w różnych sekwencjach: nazwę miasta, ulicy, bez efektu. Czy są jakieś określone komendy? Lub ścieżka do tej funkcji? Błądziłem przy zmianie kursora :(. 70 na karku, a mnie się chce nowości, ale tak trzeba, szare komórki muszą być zmuszane do wysiłku. Pozdrawiam :)
no_taki - 2020-10-20, 08:15

po dingu OD RAZU mowisz spokojnie i wyraźnie robiąc maleńkie przerwy miedzy wyrazami np. Warszawa wiejska 4 i czekasz sekundę na wyświetlenie wyników. Wybierasz ten , ktory Ci pasuje, a że navi będzie wtedy pitolila " sprobuj ponownie, nie slysze glosu" - nie przejmujesz się tym
turysta2907 - 2020-10-20, 19:52

Witam, myślę, że tutaj powinienem zgłosić dalszy ciąg swojego problemu z nawigacją, wybieraniem celu głosem.

Korzystam z HUAWEI P-smart
Wersja Androida – 9
Po dotknięciu ikonki mikrofonu (przycisk w kokpicie) - uruchamia się panel wyszukiwania adresu i komunikat: powiedz adres, zaznaczone: szukaj wszędzie, po wypowiedzeniu „komendy”: miasta, ulicy, numeru, na żadnym z czterech pól poniżej nie wyświetla się podpowiedź, tak, jak przy ręcznym wpisywaniu adresu np. w zapisanych lokalizacjach. Wracam do nawigowania i mam wyciszony głos – komunikatów manewrów, aby odzyskać „głos” musze restartować program. Odnoszę wrażenie, że program nie słyszy moich „komend”, w telefonie mam uruchomiony dyktafon, który działa normalnie, a wiec mikrofon nie jest uszkodzony.
Mój sys.txt:
Kod:
[android]
fullscreen=1

[android.opengl]
sub_sample_size=4

[map]
3d_tunnels=1

[interface]
pass_via_distance=1000
exit_on_restart=1
text_on_buttons=0
show_backlight=1
show_exit=1
show_glonass=1
mapfontscale3dframed=150

[itiner]
pass_via_distance=1000

[rawdisplay]
dpi="auto"
driver="gles_2_0_android"
dpi=640

[debug]
skip_eula=1
screenshotsavecameraini=0
;show_day_night_skin=1

[loading]
show_statustext=0

[hg_search]
show_quick_poi=1

[speedcam]
enable_at_startup=1
disable="_SUI", "_GER", "_AUT"

[autorad]
disabled=1

[folders]
data_folder_name="iGO_Luna"
linked_root_list="/storage/emulated/0 /storage/MicroSD /extsd /storage/extsd0 /mnt/extsd0 /mnt/storage/extsd0 /external_sd0/mnt/sdcard/external_sd0 /mnt/external_sd0 /mnt/sdcard/external_sd /sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/extSdCard /mnt/external_sd /mnt/sdcard/external_sd /sdcard/external_sd /storage/extSdCard"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage//413E-1C19/adons"
data="/sdcard/iGO_Luna/save"

[gps]
location_gps=1
location_net=1
background_navigation=1
accuracy_workaround=0
location_log=0

[gps.igo_connector]
horizontal_accuracy_treshold=10000

[hg_search]
show_quick_poi=1
show_coordinates=1

[warning]
speedcam_warning=1
speedcam_enabled=1
is_spoken=1

[camera.roundabout]               
enabled=0

[hnr]
ignored_missing_country_ids=*

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*

[vr]
disabled=1
       
[google_vr.init]
web_search=1

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest"

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1
start=1
;profile_name="nng-igo-tmc-jci"
;profile_name=nng-igo-tmc-russia
profile_name="nng-igo-tmc-beckerfull"
;profile_name="nng-igo-tmc-igoworld"
;profile_name="nng-igo-tmc-iphone"
;profile_name="nng-igo-tmc-vopa"
profile_version=2
udp.enabled=0
servers.size=3

[tmc.src.http]
enabled="1"

[poi]
picturepoi_has_mypicturepoi=0
use_multi_poi_icon=1
use_mixed_poi_icon=1


Oczywiście mogę obejść się bez tej dla mnie nowinki, ale skoro jest taka możliwość, warto chociaż wypróbować. Pozdrawiam :)

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2020-10-20, 20:28 ]
------------------
dodałem tagi [code]

[ Dodano: 2020-10-20, 20:37 ]
Usunięte zapisane trasy, czyli nawigowanie bez trasy, bez efektu :(

no_taki - 2020-10-20, 20:42

Rozpakuj, oba katalogi wrzuc bepośrenio do content w pamięci wewn. ewentulanie podmień, jesli takie katalogi tam są.
Daj znac o wynikach

https://www114.zippyshare.com/v/xptXQyrZ/file.html

pakob - 2020-10-20, 21:28

no więc Panowie jakimś cudem pozbyłem się pikania.Sam nie wiem co pomogło-w zasobach kompa znalazłem Lunę i z nie podmieniłem sys ale też odinstalowałem całą Lunę i zainstalowałem od nowa ...i pomogło.Nikt nie napisał nic o moich wątpliwościach i porównaniu Luny z iGO PAL,szczególnie że Luna ma jednak nieco starsze mapy-bo postawiłem już kiedyś takie pytanie na forum-ładna navi ale stare mapy czy może trochę mniej efektowna ale z nowymi mapami jak w tym przypadku 2019Q4 kontra 2020.06 ?
turysta2907 - 2020-10-21, 00:05

Całą iGO_Lunę mam na karcie pamięci, w pamięci telefonu zapisuje się tylko: iGO_Luna->Save. Nie mam w telefonie innej nawigacji, tak, jak nie mam innego skina i zmieniarki. Nie mam możliwości ściągnąć z "zappyshare", "torbrowser" jest uziemiany przez antywirusa, Win-10,
mam takie foldery
content:
!viscontent
global_cfg
lang
mg
speedcam
voice
vr
vr_vde
No-taki, dziękuję za starania, pozdrawiam :)

no_taki - 2020-10-21, 06:35

Tu masz mirror : https://wrzucplik.pl/pokaz/2096060---mkf7.html
To katalogi VR i VR_DE Spróbuj je podmienic, zachowujac kopie swoich.
Choć nie mam pojecia czy to cokolwiek da. Pierwszy raz widzę taka konigurację programu i BYĆ MOŻE i ona wplaywa na jego dzialanie

szwagier22 - 2020-10-21, 07:18

turysta2907 napisał/a:
Odnoszę wrażenie, że program nie słyszy moich „komend”,

Pytanie podstawowe - masz zainstalowane i aktywne "Pisanie głosowe Google"?

turysta2907 - 2020-10-21, 10:18

szwagier22, nie, nie mam "Pisanie głosowe Google" , ale właśnie zainstalowałem Gboard'a, dziękuję no-taki i szwagier22, dam znać, jaki efekt.
PS. Sam byłem zaskoczony, że save zapisało się w pamięci a nie na karcie. Jak pisałem, cały program na karcie, uruchomiłem instalację apk i po ustawieniach szukałem save i byłem zaskoczony, nie na karcie a w pamięci wewnętrznej. Pozdrawiam :)

[ Dodano: 2020-10-21, 11:02 ]
Przetestowałem Gboard'a na notatniku, działa rewelacyjnie, podmieniłem pliki od no-taki, niestety klapa, ale nie poddaję się, mam jeszcze kilka pomysłów, może zainstalowanie całego programu w pamięci wewnętrznej uruchomi mikrofon? Pozdrawiam :) Za kilka dni odezwę się

szwagier22 - 2020-10-21, 11:20

turysta2907 napisał/a:
Sam byłem zaskoczony, że save zapisało się w pamięci a nie na karcie

Telefon zrootowany?

no_taki - 2020-10-21, 12:10

turysta2907 napisał/a:
nie mam "Pisanie głosowe Google"

Tez nie mam , s wyszukiwanie glosowe działa :mrgreen:
Pewnie inna apka przejeła to zadanie

turysta2907 - 2020-10-21, 17:55

Wyczyściłem pamięć wew. wszystko na karcie, bez efektu.
Zrotowałem telefon, nie pomogło.
Ponowne czyszczenie pam. wew. instalka od wal24, nie pomogło.
Podmieniłem save, odzyskałem wszystkie ustawienia, trasy, lokalizacje, bez możliwości dedykowania trasy głosem, czyli: tel. g......y, spróbuję na motoroli. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, pozdrawiam :)



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group