To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

iGO, Primo Android - iGO Primo na Androida

turysta1203 - 2012-09-13, 19:12

icx

No to faktycznie problem.. ale moze to tez od tabletu zalezy?? Z Primo tez niektorzy maja problemy na niektorych nawigacjach..

pannonia75 - 2012-09-13, 22:01

turysta1203 napisał/a:
szczegolnie pod "Seni failai"...
i tak jak kolega radzi, szukac w dziale o Androidzie reszty...

Dopiero ktoś chwalił się na naszym forum że uruchomił - wystarczy poszukać, Będzie w temacie o Androidzie

JosephB - 2012-10-12, 12:42

Witam kolegow,

Ja troche z innej beczki... mam zainstalowany Igo Primo2 ver 9.6.7.235654 na Galaxy R (podobny do S2) a andkiem 4.0. Wszystko smiga ale nie ma trybu nawigacji tzn. nie prowadzi po wyznaczeniu trasy. Znacznik pozycji jest widoczny i przesuwa sie po drodze ktora jade z tym, ze na ekranie nie ma mwnu pilota: brak znakow manewrow itp. Czy ktos moze mi poradzic dlaczego. Moze brak jakiejs skorki...
Pozdr

slevy70 - 2013-05-07, 11:14
Temat postu: Goclever tab m713g szukam sprawdzone igo primo 1024x600
Nie znalazłem sprawdzonej i działającej wersji na to urządzenie, różne wersje na tą rozdzielczość i cały czas wyświetla komunikat: "no supported skin 1024X600".
Ręce opadły i brakuje mi już pomysłów.
Może ktoś ma sprawdzoną i działającą wersję ? Albo jakiś pomysł.
sys.txt jaki wrzucałem:
Kod:
[device]
type="android"

[interface]
extra_settings=1
show_bugreport=0
capture_to_jpeg=1
skin="ui_android"

[tmc]
source="gnse"
internal_tmc_name="gnse"
port="/dev/gnstmc,0"

[tts]
automatic_direction_conversion=1
announce_exit_directions=1
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=1
tts_buffer=131072
tts_logics=3
priority="HIGH"
tts_speedcam_sounddelay0=90
tts_speedcam_sounddelay1=140
tts_speedcam_sounddelay2=140
tts_speedcam_sounddelay3=140
tts_speedcam_sounddelay11=90
tts_speedcam_sounddelay17=140

[feature]
;prepaidcode=1
back_button=1

[debug]
screenshotfilename="\captures\ffscreen_%05d.jpg"
screenshotsavecameraini=0
experimental_features=1
imei=000000000000000
adjust_pen_position=0
vetorender=0
show_oneway=1
show_oneway_3d=1
show_speed_limit=1
show_lane_info=1
skip_eula=1
enable_roadshadow=1
show_arrows_on_route=1
speedcam_enabled=1
supress_highway_enter=1
supress_trivial_left=1
supress_trivial_right=1
double_pixel_mode=2
render_without_focus=1

[android]
;logcat_file_delay=50
;logcat_file = "\logcat.log"
;logcat_level = 7
;logcat_oslevel = 7

[modules]
ITMC_STATION_SELECTOR="TMC_STATION_SELECTOR_NULL"
IFM_STATION_CACHE="DUMMY_TMC_STATION_CACHE"

[gps]
location_net=1
location_gps=1
accuracy_workaround=1
background_navigation=1

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_x=1024
screen_y=600
screen_x2=600
screen_y2=1024
screen_xy="1024_600:1024x600/800x1024:fullscreen"
highres=0
double_screen=0
show_cursor=0
combine_dirty=0


[loading]
show_statustext=0

[3d]
usepolyfarroads=0

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/emmc/iGO"
has_secondary_root=0

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"


[ Komentarz dodany przez: imar42: 2013-06-26, 16:20 ]
Proszę o używanie znaczników [code]. Poprawiłem.

jacekp1313 - 2013-05-07, 12:45

Zacznij od lektury wątku, do którego dołączyłem Twój post.
Potem przeczytaj "NOWE IGO Primo ver.9.6.7.235654"

sempiro - 2013-05-15, 16:12

Witam
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z Galaxy Tab 2 7".
Otóż zainstalowałem Primo 9.6.2 i wszystko śmiga ładnie ale...Igo nie obraca się wraz z ekranem czyli jest zawsze w pionie:(
Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.

jin12 - 2013-05-16, 20:47

Witam wszystkich.
Mam pewien problem ze skórką diMka na iGo 9.6.7.281004 na tablecie Asus Google Nexus 7 z Androidem 4.1. Stworzyłem w folderze "content" kolejny folder "skin" i wrzuciłem do niego plik o nazwie "diMkaWA_aP114_mod_1280_800.zip", ale niestety nie mogę tej skórki wybrać w opcji "Ekran". Jest to o tyle dziwne, że dokładnie ten sam program z tą samą skórką mam wrzucony na telefon z Androidem 4.0 i tam wszystko ładnie działa. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i mógłby mi pomóc?
Z góry dziękuję.

turysta1203 - 2013-05-16, 22:18

jin12,
Zobacz czy w skinie w "info.ini" masz podana swoja rozdzielczosc...
jak nie ma wymienionej to szukaj z ta rozdzielczoascia...

jin12 - 2013-05-16, 23:00

Skórka obsługuje rozdzielczość urządzenia. Mój telefon ma rozdzielczość 1280x800, Nexus także. Skopiowałem całą zawartość folderu iGo z telefonu na Nexusa i na tablecie skórka nie działa. Jedyna różnica jest taka, że na telefonie mam Androida 4.0, a na tablecie 4.2.2.
mirek26021977 - 2013-05-20, 12:26
Temat postu: Prosze o porade Overmax dualdrive max IGO
Witam pozdrawiam ze Szwecji pisze bo skończyły mi się możliwości wgrałem igo primo 9.6.22.297071 na na tablet 9,7 cali rozdzielczość 1024x768 i wszystko działa ale jest jedno ale znajduje satelity w mgnieniu oka ale wyświetla ciągle komunikat -szukanie sygnału GPS- jak rozwiązać ten problem dziękuje i sorki za pisownie ale pisze w trakcie pauzy i dalej w droge POZDRAWIAM
wgpiotr - 2013-05-20, 14:13

jin12 napisał/a:
Skórka obsługuje rozdzielczość urządzenia. Mój telefon ma rozdzielczość 1280x800, Nexus także.


Sprawdź tym programem "Screen Size and Density" dostępnym w Google Play, jaką naprawde ma aktywną rozdzielczość twój NEXUS. Ten Nexus ma klawisze ekranowe i one obcinają aktywną rozdzielczość ( ja w swoim wprawdzie mniejszym NEXUSIE 4 naprawdę miałem pion 768x1184, poziom 1196x768 a telefon niby ma 1280x768. Te wartości wpisałem w sys.txt i info.ini w skinie.
Przykład dla mojego telefonu:
Wpisy w sys.txt

Wpisy z górną belką działa w pionie i poziomie
screen_xy="800_480:1196x722/768x1138"

ten wpis działa tylko w pionie
screen_xy="800_480:1196x768/768x1184:fullscreen"

Prócz tego w skinach w plikach info.ini trzeba wprowadzić te rozdzielczości w:
supported_resolutions="1196_722,768_1138,1196_768, 768_1184,1280_768 i tak dalej"

Więc na pewno musisz powalczyć z doborem tych rozdzielczości.

krisgdynia - 2013-06-12, 09:23

Wersja 9.6.7.235654 may 16 2012 pobrana z litewskiego forum, dograne mapy NQ Q3 lic voice skin, wszystko odpala się i konfiguruje na android 4.1.1 tel huawei tylko gdy włączę gps pojawia się informacja Primo zostało zatrzymane nie pomaga usuwanie zawartści save, gdy gps jest włączony primo nie daje się uruchomić gdy gps wyłączony działa jakaś porada? jakiś wpis w sys txt?
Cytat:
[device]
type="android"

[tmc]
;source="gnse"
;internal_tmc_name="gnse"
;port="/dev/gnstmc,0"

[modules]
;ITMC_STATION_SELECTOR="TMC_STATION_SELECTOR_NULL"
;IFM_STATION_CACHE="DUMMY_TMC_STATION_CACHE"

[gps]
set_messages=0
location_net=1
location_gps=1
accuracy_workaround=1
background_navigation=1

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_xy="800_480:800x480/480x800:fullscreen"

[3d]
usepolyfarroads=0

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /ext_card/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/extSdCard"

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=0
start=1
servers.size=1
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
;dt_dl_0=600.0 ;refresh time in seconds
;dl_dist_0_km=50.0 ;distance of the survey

[naviextras]

krisgdynia - 2013-06-12, 22:15

Dzieki za szybką reakcje. Nie pomogło. Dziwne dla mnie jest to ze mam 4 różne wersje litewską turecką i 2 z naszych forów tak samo sie zachowuja wszystkie zarowno na androidzie 4.1 jak i w starszym samsungu z androidem 2.0 i 2.2 co dla mnie znaczy ze ja cos źle chyba robię.

[ Dodano: 2013-06-16, 08:12 ]
Poblem pomógł rozwiązać piotekcz. W tej wersji androida 4.1.1 i na tym telefonie - Huawei 300 potrzebna jest wersja iGO 9.6.7.281004_thin_1.0_JB_sound_fix_sys_not_changed.apk i u mnie wszystko zaczęło działać!

jgx - 2013-06-16, 13:04

Witam
zainstalowalem primo_9.6.22.290143 do tableta, niby wszystko OK tlko że jest ciut za duża rożdziałka (tablet ma 800/480) i nie ma przycisków nawigacyjnych na dole gdy się wejdzie w jakieś ustawienia czyli nie da się używać. W igo maway raadziłem sobie talk że podmienialem pliki branding.gro i jescze jakiś, ktore mialem pod każdą rożdziałke i hulało, jak sobie pradzić w Primo żeby dopasować do 800/480? Kumpel dziś wyjeżdza do niemiec i chciałbym mu to odpalić
pozdro 4all

jgx - 2013-06-16, 14:04

piotrekcz napisał/a:
Jakie wpisy dotyczące rozdzielczości masz w sys.txt , oraz w data > ui_android > multimode.ini ?
Plik data ewentualnie branding - jakie zawierają rozdzielczości ?


sys.txt jest pusty, w folder ui_android i w branding (to jest widoczne jako spakowany RAR są m.innymi dwa foldery 1024_768 i 800_480 czyli niby jakby byla moja rożdziałka ale uruchamia się ta wyzsza?



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group