To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

Lark 43.3 - Lark 43.3 Inny program nawigacyjny

Endriu.B - 2016-11-18, 19:11
Temat postu: Lark 43.3 i problem z iGO.
Mam problem z uruchomieniem iGO w Lark 43.3 mianowicie po naciśnięciu ikony nawigacji na pulpicie zaczyna startować program nawigacyjny i po dwóch sekundach czarny ekran i restart urządzenia. Podkreślam że w dwóch innych urządzeniach startuje bez problemu. iGO utworzyłem według poradnika z niniejszego forum i jest w wersji podstawowej. Jego sys.txt wygląda tak:
CZY COŚ ZROBIŁEM ŹLE ?

[device]
type="SD"

[warning]
speedcam_warning=1

[camera.roundabout]
enabled=0
centery=20

[sound]
csv_voice_enabled=1

[debug]
experimental_features=1

[feature]
signpost_coloring=1

[Mapchanger]
map_ta = "TELEATLAS"
map_nt = "NAVTEQ"
map_ot = "INNE"

no_taki - 2016-11-18, 19:48

Sprawdź , czy w data.zip/ui_igo9 masz katalog 480_272
( oczywiscie tylko podglądem poprzez dwuklik na archiwum , bez rozpakowywania !!!!! )

Endriu.B - 2016-11-18, 20:24

no_taki napisał/a:
Sprawdź , czy w data.zip/ui_igo9 masz katalog 480_272

Jest taki katalog. W katalogu głównym Primo pokazał mi się taki plik crahs.txt a w nim


---------------- Crash Log Begin -------------------


Current System time: "2016-11-18 18:23:20"
Build version: 9.6.13.268494
Build configuration: Product--ARCHFAM
OS version: 6.0

Uptime: 0 h 0 m 7 sec 0 msec

Memory Stats:

FreeMemory: 19 MB, 1016 KB, 0 B
TotalUseableMemory: 26 MB, 964 KB, 0 B
MaxMemory: 129 MB, 0 KB, 0 B
ReservedMemory: 1 MB, 0 KB, 0 B
ActualCacheSize: 3 MB, 150 KB, 606 B
GarbageSize: 3 MB, 150 KB, 606 B


Exception: 0xc0000005
At address: 0x40061428
Access violation reading address: 0x0226fd1e
0x40061428 (A)


WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \SDMMC\Primo\iGO.map not found):

jestem_ktoś - 2016-11-18, 20:50

Wywal wszystko poza absolutnym minimum i spróbuj jeszcze raz uruchomić. A o konfiguracji podstawowej (minimalnej) przeczytasz wszystko tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528

I zapomnij o takim rozwiązaniu, że przełożysz kartę z MX4 do larka i Primo będzie działać w obu nawigacjach tak samo. Dla każdego urządzenia może byc wymagana inna konfiguracja

[ Dodano: 2016-11-18, 20:52 ]
Jeszcze jedno - jaka wersja programu? 8.3.4 czy 9.6.13?

no_taki - 2016-11-18, 21:08

Cholera.... powinno działać. Oczywiście, jesli nie przeniosles wszystkiego "na żywca" razem z folderem SAVE , w którym sa przechowywane przeróżne informacje.

Jak przypuszczam przerzuciles po prostu karte ze skonfigurowanym iGO , więc usuń SAVE i testuj :-)

P.S Jak pisal jestem_ktoś, info o wersji programu mile widziane :-)

Endriu.B - 2016-11-18, 21:23
Temat postu: Lark 43.3 i problem z iGO.
jestem_ktoś napisał/a:
Jeszcze jedno - jaka wersja programu? 8.3.4 czy 9.6.13?


9.6.13.268 494

[ Dodano: 2016-11-18, 21:32 ]
no_taki napisał/a:
Cholera.... powinno działać. Oczywiście, jesli nie przeniosles wszystkiego "na żywca" razem z folderem SAVE , w którym sa przechowywane przeróżne informacje


Raczej to nie możliwe żeby tam było coś takiego jak SAVE ponieważ nie przekładałem karty z jednego urządzenia do drugiego tylko na kartę do Larka wrzuciłem iGO świeże prosto z PC

jacekp1313 - 2016-11-21, 07:39

Wersji 9.6.13 Lark może nie uciagnąć. Wgraj 9.6.2 w wersji minimalnej i sprawdź.
karamba26 - 2019-01-18, 08:57
Temat postu: Lark 43.3 jaka wersja AutoMapy
Witam forumowiczów.
Posiadam Larka 43.3 i Automapę w wersji 6.19.0(2705) z mapą EU_1512

Chciałbym ją zaktualizować ale nie wiem jaka wersja będzie działać na moim urządzeniu.
Widzę że jest już wersja 6.24 z mapą 1812 - czy ktoś już jej używał w tym modelu Larka? i może potwierdzić, że działa prawidłowo.

medi - 2019-01-19, 01:22

karamba26 napisał/a:
czy ktoś już jej używał w tym modelu Larka?

Tak, działa prawidłowo.



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group