To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

Akira Pantera - Problem z satelitami GPS

dav25 - 2010-06-17, 09:49
Temat postu: Problem z satelitami GPS
Witam,
parę dni temu kupiłem w promocji w Auchan Akirę Pantera. Mam pytanie do użytkowników tego cuda czy też mają problemy z łapaniem zasięgu GPS. Czasami jest tak ze mogę jechac ponad 20 km ( bo na takiej trasie narazie go testowalem) i nie lapie sygnalu (ciagle pisze 0 satelit) a czasami po przejechaniu tej trasy i wylaczeniu i wlaczeniu lapie do paru sekund? Sprzet testowalem na wgranej nawigacji Navigo z Copernicus'a oraz na automapie 6.5. I tu i tu ten sam objaw. Port mam ustawiony na 7 a szybkosc na 4800. Najczesciej wlasnie bywa tak ze po dluzszym czasie wlaczenia na otwartej przestrzeni poprostu musze wylaczyc i wlaczyc i czasami zaskoczy a czasami nie. Bylem z tym w Auchan wyszlismy na zewn. i nie zlapala, wymienilismy na inna i ta tez nie chciala lapac dopiero trzecia zalapala. Wymenilismy sprzet wracam do domu i znowu ten sam objaw: szukam sygnalu. Jest jakis serwis do tego sprzetu na telefon ze strony athletic.com.pl nikt nie odbiera podobnie jak na telefon z instrukcji obslugi tego sprzetu. Jak wyglada sprawa z Waszymi Panterkami lapia za kazdym razem?

Wielkie dzieki za pomoc.

benio123 - 2010-06-24, 14:56

Miałem to samo. Trzeba zresetować urządzenie poprzez zwarcie do masy nóżkę nr 9 z układu pamięci.

Teraz zasięg się polepszył na AM 6.5.0 i widzi mi znowu karty pamięci.
Usunie się też cała zawartość flash_storage.



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group